Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.12.2016.

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Peto evanđelje'
Održava se
22.12.2016. u 19:30h

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić "Peto evanđelje" (Naklada Ljevak, 2016) održat će se u četvrtak 22. prosinca u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Sudjeluju: Sanja Nikčević, Kristijan Vujičić i Dubravka Oraić Tolić.

Susret moderira urednica Nives Tomašević.

Knjiga Dubravke Oraić Tolić "Peto evanđelje: Sedam dana u Svetoj Zemlji" prvi je suvremeni književni putopis u nas o posjetu biblijskim mjestima i Izraelu. Putopis je zamišljen kao mozaik osobnih dojmova, mini-eseja iz povijesti religije i sakralne arhitekture, neobičnih pojedinosti iz putne svakodnevice, autobiografskih sjećanja i lirskih zapisa. Knjiga je podijeljena na male eseje i pripovjedne medaljone koje pričaju tri vodiča te zapise koje ispisuje autorska pripovjedačica u ime grupe (kolektivno „mi“), u ime sebe i supruga (partnersko „mi“) i u svoje osobno ime (autorsko „ja“).

Dubravka Oraić Tolić

Peto evanđelje : Sedam dana u Svetoj Zemlji

  • Naklada Ljevak 11/2016.
  • 312 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533039718
  • Cijena 159.00 kn

Putopis je zamišljen kao mozaik osobnih dojmova, mini-eseja iz povijesti religije i sakralne arhitekture, neobičnih pojedinosti iz putne svakodnevice, autobiografskih sjećanja i lirskih zapisa. Knjiga je podijeljena na male eseje i pripovjedne medaljone koje pričaju tri vodiča te zapise koje ispisuje autorska pripovjedačica u ime grupe (kolektivno 'mi'), u ime sebe i supruga (partnersko 'mi') i u svoje osobno ime (autorsko 'ja'). 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –