Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.09.2018.

Predstavljanje knjige 'Dvije noći u Barceloni' Aleksandre Orlić
Održava se
28.09.2018. u 19h

Predstavljanje knjige "Dvije noći u Barceloni" Aleksandre Orlić (Hena com, 2018) održat će se u petak, 28. rujna u 19 sati u Vidikovcu Zagreb Eye (Ilica 1A).

Knjigu će predstaviti: Marina Vujčić (urednica), Aleksandra Orlić (autorica), Milana Vuković Runjić (promotorica), Milana Vlaović (promotorica) te Kristina Krepela (glumica).

O knjizi:

Tridesetogodišnja prevoditeljica i pjesnikinja Lara upravo je došla u grad koji je trebao biti destinacija za njezin medeni mjesec, a sad je mjesto na kojem će preispitati svoju ljubavnu povijest i promašaje, a osobito vezu sa scenografom Valom koja je započela jedne snježne noći u vlaku na relaciji Beograd-Zagreb i koja se svega par sati prije nego što je sjela u avion i pobjegla u Barcelonu razbila kao skupocjena vaza i rasula u paramparčad. No čini se da vrijeme nije idealno jer na ulicama Barcelone traje najveća godišnja fešta u gradu – Les Festes de la Merce – proslava istjerivanja vraga, a grad usto vrije od napetosti tik pred veliki referendum pa umjesto da joj pruži utjehu da složi preostale kamenčiće ljubavne veze u nešto nalik slavnim španjolskim šarenim mozaicima, on postaje grad-pojačalo za njezine intenzivne osjećaje i mjesto katarze.

Dok je ona na rubu odustajanja od ljubavi, stvari se malo kompliciraju jer joj se neki bivši dečki, koji nikada nisu pravo zaživjeli, vraćaju u život, a neki posve novi i egzotični, koji mirišu na nevolje i sol, mame je u ludu noć. Barcelona za to vrijeme bruji svom silinom i živi svoj flamenco, svoje ulične pjevače, svoju strast i siestu, svoju umjetnost i arhitekturu koje nam Aleksandra Orlić dočarava ne samo kao vrsna pripovjedačica, nego i kao povjesničarka umjetnosti koja dobro poznaje raskoš koju Barcelona nudi.

Aleksandra Orlić

Dvije noći u Barceloni

  • Hena com 08/2018.
  • 160 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592153
  • Cijena 99.00 kn

Za mnoge Barcelona je jedino preostalo mjesto na svijetu za sve one koji izgaraju od ljubavi i strasti. Grad živi svoj flamenco, svoje ulične pjevače, svoju strast i siestu, svoju umjetnost i arhitekturu koje Aleksandra Orlić u romanu 'Dvije noći u Barceloni' dočarava ne samo kao pripovjedačica, nego i kao povjesničarka umjetnosti koja dobro poznaje raskoš koju Barcelona nudi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –