Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.02.2015.

Književna tribina - Što žene čitaju?
Održava se
26.02.2015.

Književna tribina Što žene čitaju? (o knjigama, ljubavi, chick litu…) održat će se u četvrtak, 26. veljače u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Arkadija na Jelačićevu trgu, u organizaciji Lumen izdavaštva.

Na tribini sudjeluju Maša Grdešić, Aleksandra Orlić, Mihaela-Marija Perković i Milena Benini.

Odakle izvire potreba da se odredi, a time i getoizira ženska književnost? Zašto nikad ne čujemo razgovore o muškoj književnosti i muškom pismu? Je li chick noir nasljednik chick lita? Posrijedi su samo neka od pitanja na koja će kompetentno odgovoriti Lumenove gošće.

Književna tribina u Arkadiji završni je događaj Mjeseca Bridget Jones, u kojemu je u organizaciji Lumena proslavljen rođendan Helen Fielding i organiziran nagradni natječaj na temu „Bridget trenutak” (otvoren do 25. veljače). Rezultati natječaja, u kojemu su čitateljice trebale opisati događaj kad su se osjećale najviše slično ili blisko omiljenoj junakinji chick lit literature, bit će objavljeni na književnoj tribini, uz dodjelu nagrada.

U rođendanskom tjednu Helen Fielding, koji traje do 26. veljače, svaki kupac jedne od njezinih knjiga (Dnevnik Bridget Jones, Bridget Jones – Na rubu pameti i Bridget Jones – Luda za njim) dobiva Lumen rokovnik i uživa u drugim pogodnostima u svim knjižarama Školske knjige.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –