Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno'
Održava se
12.10.2019. u 11h

Predstavljanje knjige "Jeziku je svejedno" autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić (Sandorf, 2019) održat će se u subotu 12. listopada u 11 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Uz autore, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Ivo Žanić i prof. emeritus dr. sc. Damir Kalogjera.

"Što je pravilno – ići kod doktora ili ići doktoru? Pričamo li francuski ili ga govorimo? Živi li netko nedaleko Zagreba ili nedaleko od Zagreba? Ako si postavljate ovakva pitanja, ako mislite da slabo vladate svojim jezikom i zbog toga se bojite pisati i javno govoriti, ako vas ispravljaju ili vi ispravljate druge, ako se sablažnjavate nad time kako drugi govore, ako mislite da je standardni jezik najbolji, najlogičniji i najprecizniji pojavni oblik jezika, bez kojeg bi nastao komunikacijski kaos i bez kojeg nije moguća intelektualna i znanstvena misao, ako mislite da je glavni posao jezikoslovaca da vas omalovažavaju ukazivanjem na navodne velike pogreške u vašem govoru i pismu, ovo je knjiga za vas." 

Anđel Starčević Daliborka Sarić Mate Kapović

Jeziku je svejedno

  • Sandorf 06/2019.
  • 394 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511153
  • Cijena 150.00 kn

Što je pravilno - ići kod doktora ili ići doktoru? Pričamo li francuski ili ga govorimo? Živi li netko nedaleko Zagreba ili nedaleko od Zagreba? Ako si postavljate ovakva pitanja, ako mislite da slabo vladate svojim jezikom i zbog toga se bojite pisati i javno govoriti, ako vas ispravljaju ili vi ispravljate druge... 'Jeziku je svejedno' je knjiga za vas.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –