Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.02.2016.

Predstavljanje knjige Marka Goluba 'Kritička kartografija'
Održava se
01.03.2016. u 19h

Predstavljanje knjige Marka Goluba "Kritička kartografija : Tekstovi o suvremenoj umjetnosti i dizajnu" (Durieux, 2016) održat će se u utorak 1. ožujka u 19 sati u ORIS Kući arhitekture u Zagrebu (Ulica kralja Držislava 3).
 
O knjizi govore:
urednica knjige Ivana Mance,
autor pogovora Boris Greiner,
kritičar arhitekture i dizajna Maroje Mrduljaš,
i Marko Golub.

Prateći kao kritičar i kustos likovna zbivanja već više od desetljeća, u nekom trenutku postavši i promotor dizajna odnosno autora na tome području, Marko Golub postao je jedan od najkompetentnijih pisaca o suvremenoj umjetnosti i dizajnu. Široko obaviješten i intelektualno znatiželjan, pronicljiv analitičar i maštovit interpretator, susretljiv sugovornik te vrstan pisac koji misli pretače u jasne i izravne rečenice, mjestimično posežući za metaforom ili slikovitom poredbom, ponekad drskom, a ponekad poetičnom.

Raspolažući uz to ogromnim znanjem na području popularne kulture, glazbe i filma, Marko Golub i umjetnosti pristupa nikada ne gubeći iz vida širi kulturni kontekst u kojem ona obrazuje svoje poruke, odnosno uvijek imajući u vidu poziciju konzumenta i njegov horizont iskustva. Jer, za Marka Goluba umjetnost je načelno pristupačna; zahtjeva nešto predznanja, oštroumnosti te duboko uvjerenje da je važna. Kako sam posjeduje sve od navedenog, umjetnost u njemu doista nalazi kompetentnog i prijateljskog tumača. (Ivana Mance)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –