Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.06.2019.

Predstavljanje knjige Maše Kolanović 'Poštovani kukci i druge jezive priče'
Održava se
04.06.2019. u 19h

Predstavljanje nove knjige Maše Kolanović "Poštovani kukci i druge jezive priče", objavljene početkom mjeseca u izdanju Profila, održat će se u utorak 4. lipnja, s početkom u 19 sati, u zagrebačkom Cafeu u Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2).

Na promociji će uz autoricu o knjizi govoriti Kristian Novak i urednica Adriana Piteša, a ulomke iz knjige čitat će Tihana Lipovec Fraculj. 

Maša Kolanović u svojoj zbirci priča Poštovani kukci i tekstom i crtežima oblikuje onaj sablasni i teško izrecivi višak materijalne strane ljudske egzistencije, dok smještanje priča u razdoblje tranzicije u Hrvatskoj dodatno pojačava njihov jezivi efekt.

Poštovane kukce žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… Mračno i apsurdne, a opet duboko intimne, snažne i društveno osjetljive priče.

Maša Kolanović

Poštovani kukci : I druge jezive priče

  • Profil 05/2019.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136844
  • Cijena 89.00 kn

Maša Kolanović u svojoj novoj zbirci priča 'Poštovani kukci' tekstom i crtežima oblikuje onaj sablasni i teško izrecivi višak materijalne strane ljudske egzistencije, dok smještanje priča u razdoblje tranzicije u Hrvatskoj dodatno pojačava njihov jezivi efekt. 'Poštovane kukce' žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –