Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.12.2017.

Predstavljanje knjige Medicinska biokemija i labaratorijska medicina u kliničkoj praksi
Održava se
06.12.2017. u 17h

Predstavljanje drugog i proširenog izdanja knjige „Medicinska biokemija i labaratorijska medicina u kliničkoj praksi“, Elizabete Topić, Dragana Primorca, Stipana Jankovića i suradnika, u izdanju Mdeicinske knjige, održat će se u srijedu 6. prosinca u 17 sati u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu (Opatička 18).

Pozdravne riječi:

prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Republike Hrvatske i akademik Pavao Rudan, glavni tajnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Knjigu će predstaviti:

- recenzenti: akademik Stjepan Gamulin i prof. dr. sc. Jerko Barbić

- urednici: prof. dr. sc. Elizabeta Topić, prof. dr. sc. Dragan Primorac i doc. dr. sc. Mario Štefanović

- u ime Medicinske naklade: Anđa Raič, prof.

Uz već postojeća područja kliničke kemije, laboratorijske hematologije i koagulacije, farmakološke analitike i toksikologije sve više se razvija laboratorijska imunologija, a u posljednjih desetak godina i najnovije područje medicinske biokemije – molekularna dijagnostika koja zahvaća sve medicinske discipline. Rezultat toga je da danas medicinskobiokemijski laboratoriji pružaju mnoštvo raznovrsnih pretraga, za koje je potrebno sveobuhvatno poznavanje medicine, ali i medicinske biokemije, kako bi se osigurala valjana, klinički relevantna interpretacija rezultata. Sve navedeno je i razlog gotovo trostrukog povećanja sadržaja 2. izdanja ovog udžbenika. Naime, prvo izdanje udžbenika prije desetak godina imalo je 441 stranicu i 30 poglavlja, dok ovo drugo ima 830 stranica i 44 poglavlja. Isto je i s autorima pojedinih poglavlja, ekspertima u svom području rada. U prvom izdanju bilo ih je 30, a u drugom čak 75 autora sa svih medicinskih fakulteta i najvažnijih kliničkih nastavnih baza u Republici Hrvatskoj. Zato se slobodno može reći da je posrijedi gotovo enciklopedijsko izdanje, kakvo do sada nije viđeno na ovim prostorima, a niti u regiji.

- Iz uredničke Recenzije

Medicinska biokemija i laboratorijska medicina u kliničkoj praksi

  • Medicinska naklada 12/2017.
  • 826 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767590
  • Cijena 504.00 kn

Studenti, medicinari, biokemičari i ostali kojima su namijenjeni tekstovi ovog udžbenika u njemu će naći korisne podatke o mnogobrojnim patološkim stanjima (koji se zrcale u rezultatima mnogobrojnih pretraga MLD) koja ih očekuju u kliničkoj praksi, prezentirane na razumljiv, sustavan i edukativan način, a zahvaljujući ilustracijama visoke kvalitete ostaje vrijedan priručnik svim korisnicima u kliničkoj praksi i nakon završetka studija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –