Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.10.2007.

Predstavljanje knjige Ogledi o hrvatskom društvu
Održava se
18.10.2007.

Predstavljanje knjige Zorana Malenice «Ogledi o hrvatskom društvu : Prilog sociologiji hrvatskog društva», u izdanju nakladnika Golden Marketing - Tehnička knjiga, održati će se u četvrtak, 18. listopada 2007. u 12 sati u Hrvatskom novinarskom domu (velika dvorana) u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Uz autora, knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Dražen Lalić
prof. dr. sc. Vlado Puljiz
prof. dr. sc. Žarko Puhovski
Mirko Banjeglav, urednik

***

O knjizi:

«Ogledi o hrvatskom društvu (Prilog sociologiji hrvatskog društva)» pisani su posljednjih desetak godina. Većina ih je posvećena analizi socijalnih problema u našem društvu: promjene u socijalnoj stratifikaciji, uzroci i rasprostranjenost siromaštva, proširenost i uzroci korupcije u različitim sferama društvenog života, prisutnost etničke distance i međunacionalne nesnošljivosti, uloga i položaj Katoličke crkve u Hrvatskoj nakon političkih promjena 1990. godine, povijesna uvjetovanost dubokih ideoloških podjela u Hrvatskoj koje imaju utjecaja i na aktualna politička zbivanja, specifične povijesne i društveno-političke okolnosti nastanka političkih stranaka u nas pri kraju prošlog stoljeća...

Posebna pozornost usmjerena je socijalnoj stratifikaciji, a autor izlaže osobnu, novu, cjelovitu i vrlo zanimljivu klasifikaciju slojeva u hrvatskom društvu.

Analize su potkrijepljene mnoštvom podataka prikupljenih iz statističkih izvora, vlastitih autorovih istraživanja ili pak podacima i saznanjima iz opsežne literature.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –