Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.11.2017.

Predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'
Održava se
29.11.2017. u 18h

Predstavljanje knjige Radoslava Katičića "Naša stara vjera" održat će se u srijedu 29. studenoga u 18 sati u Matici hrvatskoj (Strossmayerov trg 4) u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti: Stipe Botica, Stjepan Damjanović, Natko Katičić,Vitomir Belaj, Mislav Ježić, Damir Zorić i Krešimir Krnic.

Što je uopće bila vjera za Slavene prije prihvaćanja kršćanstva, što znači da je nešto sveto, kakva je bila slavenska pretkršćanska obrednost, koji su bili glavni bogovi i kakav je bio njihov međuodnos? Na koncu, koliko prežitci te stare vjere obilježavaju nas današnje? Sve su to pitanja koja se u knjizi "Naša stara vjera - Tragovima svetih pjesama naše pretkršćanske starine" znanstveno utemeljeno, a opet čitko i prijemčivo, raspravljaju i tumače.

Radoslav Katičić

Naša stara vjera : Tragovima svetih pjesama naše pretkršćanske starine

  • Ibis grafika , Matica hrvatska 11/2017.
  • 235 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789536927982
  • Cijena 180.00 kn

Nakon četiriju knjiga u kojima je strogom filološkom metodom rekonstruirao tekstove slavenske pretkršćanske starine, Radoslav Katičić u knjizi 'Naša stara vjera' donosi pregled temeljnih pojmova stare slavenske vjere u obliku primjerenom vrlo širokom čitateljskom krugu. Kakva je bila slavenska pretkršćanska obrednost, koji su bili glavni bogovi i kakav je bio njihov međuodnos?

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –