Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Naša stara vjera' akademika Radoslava Katičića u Splitu
Održava se
21.05.2018. u 18h

Radoslav Katičić: Naša stara vjera

Naša stara vjera Katičić Radoslav

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu i nakladnička kuća Ibis grafika organiziraju predstavljanje knjige Radoslava Katičića "Naša stara vjera".

Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 18 sati u Velikoj dvorani Zavoda HAZU u Splitu, Trg braće Radića 7 (Palača Milesi).


O knjizi i autoru govorit će:

Krešimir Krnic
Vladimir P. Gross
Radoslav Bužančić
Natko Katičić

Nakon četiriju knjiga u kojima je strogom filološkom metodom rekonstruirao tekstove slavenske pretkršćanske starine, Radoslav Katičić u knjizi "Naša stara vjera" donosi pregled temeljnih pojmova stare slavenske vjere u obliku primjerenom vrlo širokom čitateljskom krugu.

Što je uopće bila vjera za Slavene prije prihvaćanja kršćanstva, što znaČi da je nešto sveto, kakva je bila slavenska pretkršćanska obrednost, koji su bili glavni bogovi i kakav je bio njihov međuodnos? Na koncu, koliko prežitci te stare vjere obilježavaju nas današnje?

Sve su to pitanja koja se u ovoj knjizi znanstveno utemeljeno, a opet čitko i prijemčivo, raspravljaju i tumače.

Radoslav Katičić

Naša stara vjera : Tragovima svetih pjesama naše pretkršćanske starine

  • Ibis grafika , Matica hrvatska 11/2017.
  • 235 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789536927982

Nakon četiriju knjiga u kojima je strogom filološkom metodom rekonstruirao tekstove slavenske pretkršćanske starine, Radoslav Katičić u knjizi 'Naša stara vjera' donosi pregled temeljnih pojmova stare slavenske vjere u obliku primjerenom vrlo širokom čitateljskom krugu. Kakva je bila slavenska pretkršćanska obrednost, koji su bili glavni bogovi i kakav je bio njihov međuodnos?

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –