Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Matica hrvatska ×

Najava • 16.03.2022.

Tribina Lingvistika s povodom: hrvatski jezik u digitalnom dobu

Odjel za jezikoslovlje Matice hrvatske organizira tribinu 'Lingvistika s povodom: hrvatski jezik u digitalnom dobu', koja će se u srijedu 16. ožujka održati u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu. Sudjeluju: Marko Tadić, Ida Raffaelli i Daniela Katunar.
Najava • 09.10.2019.

Znanstveno-stručni skup u povodu 150 godina od prvog broja Vienca

U Matici hrvatskoj 9. i 10. listopada održava se znanstveno-stručni skup u povodu 150 godina od prvog broja Vienca, središnjeg časopisa hrvatske književnosti 19. stoljeća. Skup u suorganizaciji Matice hrvatske i Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu okupit će više od 40 znanstvenika koji će se baviti raznim temama.
Najava • 06.06.2019.

Izložba u povodu 150 godina Vijenca

U povodu 150 godina književnog lista za umjetnost, kulturu i znanosti Vijenac organizirana je izložba na kojoj će biti predstavljeni najvažniji trenuci iz njegove bogate povijesti, kao podsjetnik na bisere hrvatske i svjetske književnosti objavljene u najvažnijem listu hrvatske književnosti 19. stoljeća.
Razgovor • 26.01.2019.

Stipe Botica : Digitalne tehnologije - da, ali ne zaboraviti i izravne kontakte sa znanstvenim činjenicama

U reformu školstva treba ići, ali pametno, osmišljeno, te gledati na cilj koji bi se trebao reformiranom školom ostvariti. Općenito, kod velikog broja srednjoškolaca, gimnazijalaca prije svega jer oni pretendiraju na studij, malo je, vrlo malo kvalitetnog znanja.
Najava • 21.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Naša stara vjera' akademika Radoslava Katičića u Splitu

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu i nakladnička kuća Ibis grafika organiziraju predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'. Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 18 sati u Velikoj dvorani Zavoda HAZU u Splitu.
Najava • 25.01.2006.

U službi domovine