Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Matica hrvatska ×

Razgovor • 26.01.2019.

Stipe Botica : Digitalne tehnologije - da, ali ne zaboraviti i izravne kontakte sa znanstvenim činjenicama

U reformu školstva treba ići, ali pametno, osmišljeno, te gledati na cilj koji bi se trebao reformiranom školom ostvariti. Općenito, kod velikog broja srednjoškolaca, gimnazijalaca prije svega jer oni pretendiraju na studij, malo je, vrlo malo kvalitetnog znanja.
Najava • 21.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Naša stara vjera' akademika Radoslava Katičića u Splitu

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu i nakladnička kuća Ibis grafika organiziraju predstavljanje knjige Radoslava Katičića 'Naša stara vjera'. Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 18 sati u Velikoj dvorani Zavoda HAZU u Splitu.
Najava • 16.11.2007.

Predstavljanje knjiga Bogdana Mesingera i Ante Baktera

Matica hrvatska i Društvo Iločana i prijatelja Iloka pozivaju na predstavljanje knjiga Bogdana Mesingera: «Buđenje Iloka» i «Ususret Arijadni» i Ante Baktera «Monografija». Predstavljanje će se održati u petak, 16. studenog 2007., u 18.30 sati, u Palači Matice hrvatske u Zagrebu, a knjige će uz autore predstaviti: Mato Batorović, Tomo Ćosić, Marko Samardžija, Stjepan Sučić i Stanko Špoljarić.
Najava • 02.02.2006.

Okrugli stol povodom knjige "Jezik i identitet na Balkanu"

Odjel za jezikoslovlje Matice hrvatske ima čast pozvati Vas na Okrugli stol vezan uz knjigu Roberta D. Greenberga "Jezik i identitet na Balkanu : Raspad srpsko-hrvatskog" koji će se održati u četvrtak, 2. veljače 2006. u Matici hrvatskoj s početkom u 11.00 sati. Uvodno će svoja mišljenja iznijeti najeminentniji jezikoslovni stručnjaci u Hrvatskoj, nakon čega slijedi rasprava.
Najava • 25.01.2006.

U službi domovine

Odjel za povijest Matice hrvatske poziva Vas na predstavljanje knjige Hrvoja Kačića "U službi domovine : Croatia rediviva". Riječ je o svojevrsnom zborniku članaka, govora, intervjua, izvještaja, dopisa i apela iz devedesetih u kojima se tematizira raspad Jugoslavije, propast komunističkoga sistema te nastanak i obrana hrvatske države nastala iz pera jednog od značajnih svjedoka i sudionika obrane i...