Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 01.08.2023.

Uključite se u proceduru javnog savjetovanja i komentirajte Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku

Foto (c) Ministarstvo kulture i medija

Ako niste znali, članak 12. Ustava Republike Hrvatske glasi: "U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo. U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinično pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te ćirilično ili koje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom."

A danas su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, uz ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića te državnog tajnika Ivicu Poljička predstavili su Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku koji je potom upućen u proceduru javnog savjetovanja.

Nacrt prijedloga Zakona izradili su pravni stručnjaci Vlade Republike Hrvatske na temelju nacrta radne skupine Matice hrvatske, koja je glavni inicijator ovog zakona.


Šira stručna ali i "obična" javnost imaju priliku do 31. kolovoza 2023. izjasniti se o Nacrtu (pozitivno/negativno, komentirati, predlagati, prihvatiti ili odbaciti...), stoga prilažemo link na stranicu e-Savjetovanja koja je relevantniji izbor za komentiranje od npr. samo Facebooka ili drugih društvenih mreža.

Šire izvješće s današnjeg predstavljanja možete pročitati na stranici Ministarstva kulture i medija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –