Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.02.2022.

Predstavljanje knjige 'Stjenice' Martine Vidaić
Održava se
01.03.2022. u 19:30h

Martina Vidaić (foto: Tanja Draškić Savić)

Predstavljanje knjige "Stjenice" Martine Vidaić (Naklada Ljevak, 2021.) održat će se u utorak 1. ožujka u 19,30 sati u zagrebačkom društvenom klubu Botaničar (Trg Marka Marulića 6).

Uz autoricu, o knjizi će govoriti urednica Ana Brnardić, književnik Zoran Ferić te spisateljica Dorta Jagić

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen. Predstavljanje knjige možete pratiti i putem Youtube kanala Naklade Ljevak. 

Po literarnom senzibilitetu, promišljanju forme i potrebi da se u tekstu iskažu kompleksna i ambivalentna značenja – egzistencijalistički nemiri koji ispisuju nečiji psihogram – Vidaić spada među autore/ice koji/e književnost shvaćaju ozbiljno. – Katarina Luketić, Novosti
 
O knjizi:

Mlada i uspješna arhitektica Gorana Hrabrov napušta svoj unajmljeni stan na zagrebačkom Medveščaku i silazi u grad. Gorana je bjegunica, iza nje su dva moguća zločina, ali grad je na to sasvim ravnodušan, on bruji i živi, ustobočen u zgradama koje su stanovnici podigli u obranu od svojih strahova. Prolazeći gradom s junakinjom, otkrivamo arhitekturu brutalne ružnoće i ocvale ljepote, ljude koji statiraju u životu grada, a potom postupno prelazimo s arhitekture grada na arhitekturu porodice, na zdanje od frankenštajnskih soba koje se s rođenjem svakog novog djeteta dodaju početnoj, nikad dovršenoj strukturi. 

Martina Vidaić

Stjenice

  • Naklada Ljevak 10/2021.
  • 184 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555362

Martina Vidaić u svom novom djelu 'Stjenice' ponovo otkriva svoje pripovjedačko umijeće i moć da izgradi kompleksan, slojevit, no čvrsto vođen i pažljivo postavljen pripovjedni svijet, u čijem je središtu pusta egzistencija kroz koju propuhuje sad jedak sad nježan, ali uvijek razoran humor. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –