Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.11.2022.

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec'
Održava se
24.11.2022. u 19h

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine "Crni zec – sabrane i nove pjesme" (Vuković & Runjić, 2022.) održat će se u četvrtak 24. studenog u 19 sati u Book Caffeu Dnevni boravak u Rijeci (Ciottina ulica 12a). 

O knjizi će uz autora govoriti Zoran Ferić i Roman Simić.

U pjesničkoj trilogiji Drage GlamuzineMesari, Je li to sve, Everest – objedinjenoj u ovoj knjizi, autobiografski “stvarnosni” elementi bivaju univerzalizirani u sagu o svakodnevnoj borbi za preživljavanje u surovom svijetu koji nas uporno ništi i ne uzima zarobljenike. Njegov poetski opus tako postaje zaokruženi egzistencijalistički pjesnički žurnal, gotovo pa autobiografija u stihu, a tema životnog fajta, uz ljubavno-erotske odnose i obiteljski život, jedna od glavnih odrednica Glamuzininog pisanja.

Dosad neobjavljeni Crni zec, kao simbolički apendiks trilogije, donosi pak pjesnikov autorefleksivni pogled unatrag, kako na pjesme koje je pisao u zadnjih 25 godina tako i na događaje koji su utjecali na njegov osobni razvoj. Pritom naslovna pjesma “Crni zec” predstavlja svojevrsni simbolistički manevar unutar “stvarnosne” poezije, jer poput Baudelaireovog “Albatrosa”, posjeduje naglašen jednoznačni naboj.

Drago Glamuzina

Crni zec : sabrane i nove pjesme

  • Vuković & Runjić 10/2022.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863208

U pjesničkoj trilogiji Drage Glamuzine – Mesari, Je li to sve, Everest – objedinjenoj u ovoj knjizi, dosad neobjavljeni Crni zec, kao simbolički apendiks trilogije, donosi pjesnikov autorefleksivni pogled unatrag, kako na pjesme koje je pisao u zadnjih 25 godina tako i na događaje koji su utjecali na njegov osobni razvoj. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –