Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 26.04.2021.

Predstavljanje romana Ivice Prtenjače i Gorana Ferčeca u Beču
Održava se
26.04.2021.

Brdo Prtenjača Ivica
Ovdje neće biti čuda Ferčec Goran

U ponedjeljak 26. travnja 2021. u Beču gostuju Ivica Prtenjača i Goran Ferčec. Prtenjača će predstaviti svoj nagrađeni roman "Brdo" (V.B.Z., 2014.) objavljen u izdavačkoj kući Folio Verlag u prijevodu Klausa Detlefa Olofa ("Der Berg"), a Ferčec roman "Ovdje neće biti čuda" (Fraktura, 2011.) koji je za izdavača Residenz Verlag na njemački prevela Mascha Dabic ("Wunder wird es hier keine geben").

Predstavljanje koje zajednički organiziraju Folio Verlag i Residenz Verlag bit će prenošeno uživo iz Alte Schmiede od 19 sati na YouTubeu.
 

"Prtenjačin izgnanik, ili možda - ovisno o kutu gledanja - bjegunac, nije jalovi zen-meditant. Lišen svakog hipsteraja i šminkerskog eskapizma, on je ruiniran čovjek, zgađen nad vlastitom inercijom i beskičmenjaštvom, koji žudi za novim smislom i konačnim samoostvarenjem. A gore, nadomak nebu, čuvajući Otok od požara, naš Sallinger ponovno će se roditi. Potom će se, nakon tromjesečne vječnosti, spustiti gol bez one teške, ustajale mučaljivosti, koja mu izvana vezuje udove, a iznutra zakopčava misli."

(iz kritike romana Vanje Kulaš)


"Ovdje neće biti čuda" jedan je od onih romana koji postavljaju stvarna pitanja, no pritom ne daju odgovore jer ih i nema. Ferčecov glavni junak Bender amblematski je intelektualac sadašnjice, on može samo tragati i u tom traganju sasvim nestati jer su posljedice ratova, tranzicije i suvremenosti tolike da mislećem pojedincu ne ostavljaju nikakvu perspektivu osim potpunog ništavila, koje možda jest, ali i ne mora biti početna točka stvaranja novoga.

(iz bilješke nakladnika)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –