Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Goran Ferčec ×

Najava • 29.11.2018.

24. Sa(n)jam knjige u Istri otvara svoja vrata kao knjižara iz sjećanja

24. Sa(n)jam knjige u Istri započinje programom svečanog otvorenja, u četvrtak 29. studenog u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Kroz više od 70 programa na sajmu će se predstaviti više od 30 novih knjižnih naslova, a izravno će se prenositi odabrani programi.
Razgovor • 30.05.2016.

Goran Ferčec: Impuls pisanja nastaje kao argument u pregovorima sa svijetom

Sav je kontinuitet oko nas organiziran kao ponavljanje. Velike se priče ponavljaju u beskonačnost. Na to pristajemo bez borbe. I ne treba se boriti. Neminovnosti velikih narativa su svima iste. Život i dani imaju početak i kraj. Bez spavanje se ne može. Srce će se zaljubljivati. Pisanje je vrsta pregovora s neminovnošću velikih priča ali i borba s opasnošću da nam se i male priče učine nepromjenjivim i...
Najava • 17.03.2016.

Na Bookvici gostuju Jasna Jasna Žmak i Goran Ferčec

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo u goste dovodi dvoje autora čije su knjige posljednjih mjeseci zadobile poprilično medijske pozornosti: Gorana Ferčeca, koji je u studenom prošle godine objavio hvaljenu zbirku eseja 'Priručnik za jučer' i Jasnu Jasnu Žmak, koja je otprilike u isto doba objavila svoj prvi roman / zbirku priča 'Moja ti'.
Najava • 21.12.2015.

Predstavljanje 'Priručnika za jučer' Gorana Ferčeca

Knjiga eseja 'Priručnik za jučer' Gorana Ferčeca bit će predstavljena u ponedjeljak 21. prosinca u u zagrebačkom Vinyl baru. Uz autora o knjizi će govoriti Matko Botić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Urša Raukar.
Vijest • 12.03.2009.

Prijavite se na radionicu dramskog pisanja!

Centar za kreativno pisanje Sarasan poziva na novu radionicu, radionicu dramskog pisanja! Prijaviti se mogu svi zainteresirani za ovu vrstu kreativnog pisanja, bez obzira jesu li se prethodno okušali u dramskom pismu. Konačni je cilj radionice prijeći čitav proces od početne ideje do kratkog dramskog teksta kao završnog umjetničkog proizvoda.