Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.04.2008.

Predstavljanje romana za djecu Sonje Smolec 'Kineski zvončići'
Održava se
15.04.2008.

Predstavljanje romana za djecu Sonje Smolec "Kineski zvončići" održati će se u utorak, 15. travnja 2008. u 19 sati u gradskoj vjećnici u Velikoj Gorici (Zagrebačka 37).

Sudjeluju: Sonja Smolec, autorica;
Darko Japelj, dramski umjetnik;
Nan Xi, učenica OŠ Jurja Habdelića Velika Gorica;
Željka Kapel, profesorica glazbene kulture OŠ Jurja Habdelića;
Mate Lovrić, autor likovnog rješenja naslovnice i
Drago Bukovec, urednik.

U najnovijem romanu velikogoričke spisateljice Sonje Smolec glavni su likovi dvanaestogodišnjaci: Luna, djevojčica rastavljenih roditelja koji živi s mamom; Linda, kći frizerke i arheologa koji je u više navrata boravio u duševnoj bolnici i Tin, čiji su roditelji poginuli u prometnoj nesreći pa živi kod usvojitelja u Velikoj Gorici. Maštovitu priču o njihovim druženjima, pustolovinama i poduhvatima autorica je smjestila u velikogorički milje: Trg Stjepana Radića, ulicu Matice hrvatske, Kolodvorsku, jezero Čiče, Tržni centar, Šćitarjevo, Okuje i Turopoljski lug.

Autorica Sonja Smolec rođena je u Puli, školovala se u Zagrebu, a od 1985. živi u Velikoj Gorici. Od 2004. godine član je Društva književnika za djecu i mlade, a od 2005. godine surađuje s Udrugom umjetnika „Spark" iz Velike Gorice. Do sada je objavila knjigu priča za djecu od 6 do 12 godina „Tajna ima krila", elektroničku knjigu za djecu „Kamen Tvrtko" te knjigu poezije na engleskom jeziku „Life'e Echo".Roman „Kineski zvončići" je objavljen u nakladi Biblioteke „Albatros" Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –