Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.02.2019.

Predstavljanje slikovnice Maje Šimleše i Svena Nemeta 'Suli u avanturi - Putovanje'
Održava se
28.02.2019. u 18h

Maja Šimleša i Sven Nemet: Suli u avanturi - Putovanje

U četvrtak, 28. veljače 2019., s početkom u 18 sati, u knjižari Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17,  Zagreb) Profil knjiga predstavit će slikovnicu Maje Šimleše i Svena Nemeta "Suli u avanturi - Putovanje", drugu iz serije o žirafici Suli.

Na tribini "Mala slova" (susret s autorom) o drugoj slikovnici iz serije o žirafici Suli razgovarat će autorica Maja Šimleša i ilustrator Sven Nemet.
 

Suli u avanturi : Putovanje Šimleša Maja
Suli u avanturi Šimleša Maja

Nakon prve uzbudljive i dirljive slikovnice o neustrašivoj žirafi Suli koja u afričkoj savani traži krdo kojem bi se priključila, u ovom nastavku ona se odvažila putovati do Hrvatske. Postala je slavna i dobila pismo iz zoološkog vrta u Zagrebu da dođe u posjetu. Brzo je spakirala kofere, ali ne zna koliko je dalek put. Pa joj prijatelji pokušavaju pomoći savjetima kako da dođe tamo. Tu se nađe i hvalisavi pilot krokodil Grom koji ima avion i povede je na put.

Koliko je Suli ljubazna, hrabra i draga, toliko je Grom bezobrazan, grub i plašljiv. Budući da su izgubili pismo, ne znaju točno kuda idu, pa se po sjećanju voze. Tako prvo navrate u Finsku, pa u Pariz, Veneciju da bi na kraju stigli do Zagreba! Na svakom od tih mjesta jedna im draga životinja pomogne, a na kraju i Grom nauči reći hvala!

Simpatične i zabavne rime te duhovite i  krasne ilustracije opet ističu izvanrednu priču i daju divan ton ovoj poučnoj slikovnici.

Maja Šimleša

Suli u avanturi : Putovanje

  • Profil 11/2018.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136547

Nakon prve uzbudljive i dirljive slikovnice o neustrašivoj žirafi Suli koja u afričkoj savani traži krdo kojem bi se priključila, u ovom nastavku ona se odvažila putovati do Hrvatske. Postala je slavna i dobila pismo iz zoološkog vrta u Zagrebu da dođe u posjetu. Brzo je spakirala kofere, ali ne zna koliko je dalek put...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –