Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.06.2007.

PREDSTAVLJANJE : Truliks
Održava se
28.06.2007.

U četvrtak, 28.06.2007. u 20:30 sati u Booksi, održati će se predstavljanje knjige «Truliks» autora Vjekoslava Boškovića. Knjigu će predstaviti Tomislav Čadež, Željko Špoljar, Vjekoslav Bošković i Vivijana Radman, a biti će prikazan i 12-minutni film redatelja Dragana Mileusnića u kojem autor čita priče iz knjige. «Truliks» je suizdanje naklade Baobab i Postscriptuma, a urednik knjige je Simo Mraović.

«Truliks» je zbirka međusobno povezanih fantastičnih priča podijeljena u dva dijela. Pripovijedanje započinje na 'Patologiji', kako je naslovljen prvi dio knjige, gdje u tami rashladnih komora reprezentativni uzorci leševa predvođenih bezimenim pripovjedačem vode svoje patološke razgovore. Dok iščekuju rez obducenta likovi se međusobno seciraju istinama kakve za života ne bi mogli izgovoriti.

U drugom dijelu, 'Markizovu uskrsnuću', prethodno raščlanjena društvena patologija otjelotvorena je u liku 'zloglasnog' markiza. Njegov preobražaj iz lopova u političara, odnosno ambicioznog javnog djelatnika, niz je bezobzirnih pustolovina u suludom svijetu fikcije koji itekako korespondira s aktualnim, te ih se može nazvati svojevrsnom patologijom u praksi.

Pogledajte Truliks trailer na YouTube: Truliks

Književni klub Booksa :: Martićeva 14d :: 10000 Zagreb

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –