Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.03.2023.

Predstavljanje umjetničke knjige Agate Lučić 'Zaboravljene stvari'
Održava se
16.03.2023. u 19:30h

Predstavljanje umjetničke knjige nagrađivane autorice Agate Lučić „Zaboravljene stvari“ te otvorenje izložbe originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje, održat će se u četvrtak 16. ožujka, u 19:30, u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu (Savska 28, Cibonin prolaz).

Uz autoricu o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić. Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka. 

U svojoj novoj umjetničkoj autorskoj knjizi, namijenjenoj publici svih generacija, Agata Lučić vodi čitatelje/čitateljice na sajam starih stvari. To je monokromatski plavi svijet u kojemu se nižu raznoliki predmeti, svaki sa svojom pričom. Svojim osebujnim i vrlo prepoznatljivim likovnim jezikom autorica iz stranice u stranicu dočarava fragmente života koje su „zaboravljene stvari“ dijelile sa svojim ljudima, stvarajući originalno, pomalo čudesno, toplo ozračje. Posljednja duplerica donosi iznenađenje: u trenutku kad stvari uspiju privući nove ljude, u slikovnicu prodiru boje. To više nije prostor sjećanja, nego prostor života. Ova likovno izuzetno inventivna slikovnica, i nostalgična i vesela, očuđuje najobičnije predmete, poziva na sanjarenje, nudeći nedvojben vizualni užitak. 

S likovnim radovima za Zaboravljene stvari Agata Lučić ušla je među finaliste izložbe ilustracija na međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni 2023. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –