Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.02.2017.

Zagrebačko predstavljanje knjige Zlatka Kramarića 'Nostalgija'
Održava se
07.02.2017. u 12h

Predstavljanje knjige Zlatka Kramarića "Nostalgija: Kratka povijest zaborava" (Meandarmedia, 2016) održat će se u utorak 7. veljače u 12 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: Ivana Žužul, Slaven Letica, Zlatko Kramarić i Branko Čegec.

Nije nimalo ugodno živjeti sa spoznajom da niti jedna riječ kajanja, iskrene isprike nije dovoljno iskupljujuća i da od vašega mjesta nepopravljivog “grješnika” u povijesti, sve i da želite, ne možete pobjeći. I koliko god iskreni bili i usprkos vašem trudu, gotovo je nemoguće ikoga, a ponajmanje kritičku (ali, i onu drugu) javnost uvjeriti da se u tim “gestama” ne radi ni o kakvu prakticiranju neobvezujuće političke mode, gdje se, jer je to poželjan način političkog djelovanja, “kao da” svi jedni drugima ritualno ispričavamo. I ta je spoznaja uistinu frustrirajuća. Zlatko Kramarić

Zlatko Kramarić

Nostalgija : Kratka povijest zaborava

  • Meandarmedia 11/2016.
  • 364 str., meki uvez
  • ISBN 9789533341323
  • Cijena 139.00 kn

Knjiga 'Nostalgija : Kratka povijest zaborava' Zlatka Kramarića otvara cijeli niz važnih i osjetljivih pitanja, na koja najčešće nije moguće odgovoriti decidirano, no u situaciji kakva prevladava u društvima na cijelome ex-Yu prostoru, iznimno je važno da se takva pitanja počnu postavljati često, jer nas i to na neki način približava mogućim odgovorima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –