Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.01.2019.

Promocija knjige 'Sat hrvatskog' Zlatka Kramarića
Održava se
25.01.2019. u 18h

Promocija knjige "Sat hrvatskog" autora Zlatka Kramarića (Mozaik knjiga 2018) održat će se u petak 25. siječnja u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Uz autora na promociji sudjeluju Julijana Matanović i Ratko Cvetnić.

"Sat hrvatskog" predstavlja pokušaj literarnih varijacija tema kojima se autor, Zlatko Kramarić, na drugačiji, teorijski način, bavio u prethodnim knjigama "Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike" i "Nostalgija – kratka povijest zaborava".

Autorova želja bila je progovoriti na drugačiji, literaran način o našim opsesivnim temama, od kompleksa jugoslavenstva, preko različitih političkih strategija koje sudjeluju u oblikovanju obvezujućih, ali i alternativnih/obiteljskih nacionalnih narativa, do detalja koji pripadaju jakoj, a još više onih koji pripadaju slaboj povijesti, kao i načina na koji smo ih zapamtili (kako to da se nekih detalja sjećamo više, a neke druge zaboravljamo?). Autor progovara iz pozicije nepouzdanog pripovjedača koji nema monopol nad istinom, a tu obvezujuću poziciju ni ne želi.

Zlatko Kramarić

Sat hrvatskog

  • Mozaik knjiga 10/2018.
  • 332 str., meki uvez
  • ISBN 9789531424288
  • Cijena 99.00 kn

'Sat hrvatskog' predstavlja pokušaj literarnih varijacija tema u kojima Zlatko Kramarić nastoji progovoriti na drugačiji, literaran način o našim opsesivnim temama, od kompleksa jugoslavenstva, preko različitih političkih strategija koje sudjeluju u oblikovanju obvezujućih, ali i alternativnih/obiteljskih nacionalnih narativa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –