Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.01.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Sonje Manojlović 'Gledajući odgovore'
Održava se
21.01.2019. u 19h

Predstavljanje nove zbirke pjesama Sonje Manojlović "Gledajući odgovore" (Fraktura, 2018) održat će se u ponedjeljak 21. siječnja u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Uz Sonju Manojlović o njezinoj poeziji govorit će Tonko Maroević, Darija Žilić i Seid Serdarević.

“Pozicioniranjem (ženskog) Subjekta u gomili nastavlja se i dalje trajna i precizna istraga o aktualnom stanju vlastite persone u svijetu neselektivne informacije i klišeiziranih afektivnih učinaka. Istraga o humanim, sociološkim i političkim kondicijama slabo kotirajućeg Subjekta i njegova ugroženog humanuma, kao odavno izabrana poetska strategija kvalitetne hrvatske pjesnikinje, a Gledajući odgovore nova je reakcija poznate autorice na ponudu svijeta bez orijentira i respektabilnoga moralnog kapitala.” - Branko Maleš

Sonja Manojlović

Gledajući odgovore

  • Fraktura 12/2018.
  • 144 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580647
  • Cijena 129.00 kn

Istraga o humanim, sociološkim i političkim kondicijama slabo kotirajućeg Subjekta i njegova ugroženog humanuma, kao odavno izabrana poetska strategija kvalitetne hrvatske pjesnikinje, a 'Gledajući odgovore' nova je reakcija Sonje Manojlović na ponudu svijeta bez orijentira i respektabilnoga moralnog kapitala. (Branko Maleš)

– Gledajući odgovore - Sonja Manojlović –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –