Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.03.2022.

Poezija je za sve: Sonja Manojlović – Šale i opomene
Održava se
29.03.2022. u 20h

Nova knjiga poezije Sonje Manojlović "Šale i opomene" (Fraktura, 2022) pred nama se otvara kao povijest jednog promatranja; promatračko oko velike pjesnikinje neprestano hvata signale svoje okoline, fokusirajući se na neobične detalje ili priče, ali s razumijevanjem i suosjećanjem. Ono je i kritičarsko, ali ponajviše je to oko koje razumije te svijet, sa svim njegovim prolaznicama i prolaznicima, promatra kao suputnika.

Ne propustite razgovor ove velike pjesnikinje i dive hrvatske glazbene scene Josipe Lisac u utorak, 29. ožujka u 20 sati u kojem će se dotaknuti ne samo poezije nego i žena u umjetnosti, kako u književnosti tako i u glazbi. Razgovor moderira pjesnikinja Monika Herceg.

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura u Zagrebu uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 50. Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Sonja Manojlović

Šale i opomene

  • Fraktura 03/2022.
  • 184 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584478
  • Cijena 139.00 kn

Sonja je knjigom 'Šale i opomene' ispisala jedan osobni grad, osobnu promatračnicu s koje, s nježnošću i razumijevanjem prema životu koji se odmata svakodnevicama, gleda na ruke koje se približavaju i odlaze, neprestano. Ruke su to nerijetko žena, njihove glasne tišine, borbe da se maknu iz kalupa svijeta koji ih pokušava probaviti i prilagoditi. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –