Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sonja Manojlović ×

Najava • 28.06.2019.

Antologija poezije uživo - Branko Maleš u Sisku

U petak, 28. lipnja 2019. u 20 sati u Gradskoj galeriji Striegl (Sisak) održat će se književna večer iz ciklusa 'Antologija poezije uživo' na kojoj će gostovati Branko Maleš, pjesnik, esejist, kritičar i antologičar. Voditeljica ciklusa je Sonja Manojlović.
Najava • 22.02.2019.

Pjesnička događanja u Sisku: Zvonko Maković i Darija Žilić

U Sisku se krajem tjedna (u petak i subotu) održavaju dva pjesnička susreta; na 3. večeri u ciklusu Antologija poezije uživo koju uređuje Sonja Manojlović gostuje pjesnik Zvonko Maković, a na Stihovnici Siska koju vodi Siniša Matasović gostuje pjesnikinja Darija Žilić.
Najava • 21.01.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Sonje Manojlović 'Gledajući odgovore'

Predstavljanje nove zbirke pjesama Sonje Manojlović 'Gledajući odgovore' održat će se u ponedjeljak 21. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz Sonju Manojlović o njezinoj poeziji govorit će Tonko Maroević, Darija Žilić i Seid Serdarević.
Najava • 09.11.2018.

Antologija poezije uživo : Irena Vrkljan

U drugoj večeri ciklusa 'Antologija poezije uživo' koja se održava u sisačkoj galeriji Striegl gostuje pjesnikinja i prozna spisateljica, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Uz pjesme u interpretaciji autorice s njome će o zanimljivim temama razgovarati voditeljica ciklusa - Sonja Manojlović.
Najava • 19.10.2018.

Antologija poezije uživo : Tonko Maroević

Gradska galerija Striegl iz Siska predstavlja program pod nazivom ''Antologija poezije uživo' po izboru Sonje Manojlović. Prva večer ciklusa održat će se u petak, 19. listopada a gost je Tonko Maroević.
Najava • 14.12.2013.

Jutro poezije predstavlja knjigu Sonje Manojlović i Saše Šekoranje 'Daj naslov'

Tribina Jutro poezije predstavit će knjigu Sonje Manojlović i Saše Šekoranje „Daj naslov“ (Altagama, 2013.) u subotu 14. prosinca s početkom u 11,00 sati Pod starim krovovima u Zagrebu. Stihove iz knjige govorit će Sonja Manojlović. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Vijest • 05.07.2011.

Sonja Manojlović dobila nagradu Grand Mediterranean Poetry Prize

Na Prvom mediteranskom pjesničkom festivalu koji je održan u sklopu 22. Svjetskog kongresa pjesnika (22nd World Congress of Poets 2011) u Larissi (Grčka), Sonja Manojlović dobila je uglednu nagradu Grand Mediterranean Poetry Prize - in recognition and appreciation of Excellence in Poetry.
Kritika • 09.03.2011.

Sonja Manojlović : Hod na rukama

Svrha života ne mora nužno biti kulturom realizirana šablonizacija tipa: kuća, okućnica, korijen, nasljednici... i što sve ne pripada edipalnim oblicima življenja. I sama pjesnikinja piše: "tko se nije skrio / u obitelj, u punu uru / zar praznom rukom opipava svijet?". Ne. Ali to, nažalost, zna samo on/a. Kulturi to nije dosta. Njoj je bitnije kako "nju" vide drugi, skriveni u punu uru obitelji....