Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.01.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Sonje Manojlović 'Dobri za sve'
Održava se
20.01.2016. u 19h

Predstavljanje zbirke poezije Sonje Manojlović "Dobri za sve" (Fraktura, 2015) održat će se u srijedu 20. siječnja u 19 sati u zagrebačkom Velvet Caféu (Dežmanova ulica 9).

 Uz autoricu o zbirci će govoriti Darija Žilić i Ervin Jahić.

Poezija Sonje Manojlović već je više desetljeća jedno od najpouzdanijih i najpoticajnijih odredišta u kontekstu suvremene hrvatske književnosti, njezina trajna i neupitna vrijednost.

Ono što izrazitije karakterizira zbirku "Dobri za sve" izravni je obračun, skidanje vela s mnogih manipulativnih sustava vremena u kojemu živimo. Sonja Manojlović s lakoćom detektira maske mnogih, mislili smo zauvijek nestalih, ideoloških paradigmi koje se poput zlog usuda neprestano vraćaju u prostore naših života istodobno i nas vraćajući iz sadašnjosti i budućnosti u vječnu prošlost. U kojoj smo mjeri "dobri za sve" vrste manipulacija pita se, između ostaloga, autoričina knjiga.

Sonja Manojlović

Dobri za sve

  • Fraktura 11/2015.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532666762
  • Cijena 149.00 kn

Ono što izrazitije karakterizira zbirku "Dobri za sve" Sonje Manojlović izravni je obračun, skidanje vela s mnogih manipulativnih sustava vremena u kojemu živimo. Pjesnikinja s lakoćom detektira maske mnogih, mislili smo zauvijek nestalih, ideoloških paradigmi koje se poput zlog usuda neprestano vraćaju u prostore naših života.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –