Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.02.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot'
Održava se
09.02.2016. u 20h

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića "Autopilot" (Algoritam, 2015) dobitnika nagrade Na vrh jezika 2014/15, održat će se u caffe baru U dvorištu (Žerjavićeva 7), u utorak 9. veljače u 20 sati.

Knjigu će predstaviti: Dinko Kreho (kao kritičar), Sven Popović (i kao kritičar i kao prijatelj iz literarnog kružoka), Kruno Lokotar (kao urednik i pokretač nagrade) & autor (kao Darko Šeparović).
 

Zbirka poezije Darka Šeparovića, "Autopilot" je jedna od onih koje će, riskiram drskost predviđanja jer sam u to dosta siguran, biti proglašena uz zbirku "Metakmorfoze" Alena Brleka, novim glasom generacije koja dolazi, ili tako nekako, pa onda postati kultna, a vremenom se primaknuti klasičnoj i upisati u memoriju.
(...)
S takvom opremom, u kojoj se nazire i njegova kruhoboračka profesija, arhitektura, s pjesmama čija pak arhitektura počiva na bujnoj, ali ne i podivljaloj asocijativnosti, a dio vokabulara i zamjedbi crpi iz profesionalnog – u ovu zbirku je stvarno ugrađen autopilot. Ona sigurno leti i bez puno guranja i intervencija, siguran sam, meko slijeće na bolje stranice naše suvremene poezije.

Kruno Lokotar

Darko Šeparović

Autopilot

  • Algoritam 11/2015.
  • 68 str., meki uvez
  • ISBN 9789533168739
  • Cijena 79.00 kn

Šeparovićeva pjesnička pojava usporediva je s pojavama Marka Pogačara ili Ivice Prtenjače, a na njemu je da ova – pedagoški loša, jer su visoko postavljena – očekivanja opravda novim knjigama. Premda, nema razloga za strepnju, jer širina poetskog zahvata Darka Šeparovića je iznimna, obilježen manevarski prostor širok, a opet već poetički definiran.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –