Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.02.2019.

Profil knjiga predstavlja novi roman Nikole Petkovića 'Put u Gonars'
Održava se
27.02.2019. u 19:30h

Nikola Petković: Put u Gonars

U srijedu, 27. veljače 2019., Profil knjiga organizira na predstavljanje novog romana Nikole Petkovića "Put u Gonars", koje će se održati u caféu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb) s početkom u 19.30 sati.

O romanu će razgovarati autor Nikola Petković, urednica Adriana Piteša, književnik Zoran Ferić i povjesničar Ivo Goldstein.


Nikola Petković (Rijeka, 20. svibnja 1962.), hrvatski književnik, sveučilišni profesor, književni kritičar i publicist, u knjizi "Put u Gonars" oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i "zagubljenim" iluzijama.

Nikola Petković

Put u Gonars

  • Profil 12/2018.
  • 308 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136608

Nikola Petković u knjizi 'Put u Gonars' oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –