Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nikola Petković ×

Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 27.02.2019.

Profil knjiga predstavlja novi roman Nikole Petkovića 'Put u Gonars'

U srijedu, 27. veljače 2019., Profil knjiga organizira na predstavljanje novog romana Nikole Petkovića 'Put u Gonars', koje će se održati u caféu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb) s početkom u 19.30 sati.
Najava • 25.05.2018.

'Rasprodano' na Književnom petku - gosti Duško Ljuština i Ante Tomić

Peta tribina Književnog petka u 63. sezoni pod nazivom 'Rasprodano!', u kojoj će urednik i voditelj Nikola Petković razgovarati s Antom Tomićem i Duškom Ljuštinom, održat će se u petak, 25. svibnja Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija Kupola), s početkom u 20 sati.
Najava • 11.03.2009.

Ribook : Kako se odnosimo prema nematerijalnoj baštini?

U riječkoj knjižari Ribook u večeri 'Lude lune', održat će se razgovor na temu: Kako se odnosimo prema nematerijalnoj baštini?O granicama reinterpretacije i osuvremenjivanja duhovnoga kulturnog naslijeđa razgovarat će: Milorad Stojević, Adriana Car Mihec, Silvana Vranić, Ines Srdoč Konestra, Damir Sirnik, Lea Domijan i Nikola Petković.
Najava • 26.01.2009.

Grički dijalog : 'Tko se ima pravo piscem zvati'

Novi ciklus tribina "Grički dijalog" započinje u ponedjeljak, 26. siječnja 2008. s početkom u 19 sati u Profil Megastore-u (Zagreb), gdje će se voditi rasprava na aktualnu i zanimljivu temu: "Tko se ima pravo piscem zvati". Gostuju: Renato Baretić, Silvija Šesto, Milana Vlaović, Alka Vuica i Nikola Petković, a raspravu će moderirati Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić.
Vijest • 25.10.2007.

Članovi HDP-a u Kini

U prvoj razmjeni pisaca između Hrvatskog društva pisaca (HDP) i Kineskog društva pisaca, u razdoblju od 24.10. - 05.11.2007. u Kinu su pozvani: Sonja Manojlović, Nikola Petković, Slobodan Šnajder i Velimir Visković. Planirani su susreti sa kolegama piscima u Pekingu, Xianu i Šangaju. Za nepunih mjesec dana kineski pisci stižu u uzvratnu posjetu.
Vijest • 17.05.2007.

Radionica kreativnog pisanja

Udruga Katapult iz Rijeke organizira radionicu kreativnog pisanja koja će biti posvećena kratkoj priči. Radionica se održava u subotu, 19. svibnja 2007., s početkom u 10 sati u Rijeci, u prostorijama udruge SMART (Blaža Polića 2/4). Cilj radionice je upoznavanje sudionika s elementima i obilježjima kratke priče na dinamičan i zabavan način. Voditelj radionice bit će Nikola Petković.
Najava • 16.03.2007.

Dobro je, lijepo je... u Rijeci

Riječko predstavljanje romana Ivice Prtenjače «Dobro je, lijepo je», održati će se 16. ožujka 2007. u 20 sati u KUC-u Kalvarija, u Rijeci. Roman o mladom piscu, doseljeniku u Zagreb, u kojem se melankolija i usamljenost neprestano tuku s prkosnim optimizmom i željom da se zagrize u drugo biće, pa makar bez pretjerano jasne ideje što bi to moglo biti, predstaviti će Nikola Petković i Ivica Prtenjača.