Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nikola Petković ×

Kritika • 20.11.2020.

Nikola Petković : O čemu govorimo kada govorimo o identitetu?

Zahtjevna tema. Zbog toga što je identitet uvijek nešto što je nedjeljivo od nas samih, što nas čini onima što jesmo. Što ga čini ako išta uopće? Za početak, kako Petković predlaže, trebalo bi počistiti pred dvorištem jezika, pred dvorištem uma, da nam se preko noći u meso ne bi utkala priča esencijalizirana i oprirođena akcidentalnim, efemernim i slučajnim stvarima, da nas ne bi učinila...
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 27.02.2019.

Profil knjiga predstavlja novi roman Nikole Petkovića 'Put u Gonars'

U srijedu, 27. veljače 2019., Profil knjiga organizira na predstavljanje novog romana Nikole Petkovića 'Put u Gonars', koje će se održati u caféu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb) s početkom u 19.30 sati.
Najava • 25.05.2018.

'Rasprodano' na Književnom petku - gosti Duško Ljuština i Ante Tomić

Peta tribina Književnog petka u 63. sezoni pod nazivom 'Rasprodano!', u kojoj će urednik i voditelj Nikola Petković razgovarati s Antom Tomićem i Duškom Ljuštinom, održat će se u petak, 25. svibnja Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija Kupola), s početkom u 20 sati.
Najava • 11.03.2009.

Ribook : Kako se odnosimo prema nematerijalnoj baštini?

U riječkoj knjižari Ribook u večeri 'Lude lune', održat će se razgovor na temu: Kako se odnosimo prema nematerijalnoj baštini?O granicama reinterpretacije i osuvremenjivanja duhovnoga kulturnog naslijeđa razgovarat će: Milorad Stojević, Adriana Car Mihec, Silvana Vranić, Ines Srdoč Konestra, Damir Sirnik, Lea Domijan i Nikola Petković.
Vijest • 11.11.2007.

Nove knjige poezije u biblioteci 'Moderna poezija'

U bU biblioteci 'Moderna poezija' Hrvatskog društva pisaca i Durieuxa, koju uređuje Miloš Ðurđević, upravo su izašle nove knjige poezije autora Slavka Jendrička: «U kući malih pustinja», Slađana Lipovca «Rijeke i mjesečine», Predraga Lucića «Ljubavnici iz Verone» i Nikole Petkovića «Odisejev pas».
Vijest • 25.10.2007.

Članovi HDP-a u Kini

U prvoj razmjeni pisaca između Hrvatskog društva pisaca (HDP) i Kineskog društva pisaca, u razdoblju od 24.10. - 05.11.2007. u Kinu su pozvani: Sonja Manojlović, Nikola Petković, Slobodan Šnajder i Velimir Visković. Planirani su susreti sa kolegama piscima u Pekingu, Xianu i Šangaju. Za nepunih mjesec dana kineski pisci stižu u uzvratnu posjetu.
Vijest • 17.05.2007.

Radionica kreativnog pisanja

Udruga Katapult iz Rijeke organizira radionicu kreativnog pisanja koja će biti posvećena kratkoj priči. Radionica se održava u subotu, 19. svibnja 2007., s početkom u 10 sati u Rijeci, u prostorijama udruge SMART (Blaža Polića 2/4). Cilj radionice je upoznavanje sudionika s elementima i obilježjima kratke priče na dinamičan i zabavan način. Voditelj radionice bit će Nikola Petković.