Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.09.2014.

Program Festivala svjetske književnosti, dan 2.
Održava se
05.09.2014.

Festival svjetske književnosti koji se u Zagrebu održava od 4. do 12. rujna, u petak 5. rujna predstavit će suvremenog španjolskog pisca Javiera Cercasa, makedonskog pisca Aleksandra Prokopieva koji će također s Ivicom Ðikićem i Francescom Melandri sudjelovati u diskusiji Politika i književnost.

Pisac i njegov čitatelj

Program drugog dana festivala započinje u 17 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića gdje će se održati tribina "Pisac i njegov čitatelj" na kojoj će sudjelovati makendonski pisac Aleksandar Prokopiev i njegov prevoditelj Borislav Pavlovski. Povod razgovoru je kod nas nedavno objavljena knjiga (zbirka bajki za odrasle) "Čovječuljak" kojom je Aleksandar Prokopiev 2011. osvojio međunarodnu književnu nagradu Balkanika.

Razgovor moderira Katarina Brajdić.

Tribina razokrivanje

Romanopisac, publicist i pisac kratkih priča Javier Cercas u svojim se knjigama bavi istraživanjem španjolskih vrućih tema, temama koje razdiru Španjolsku, bilo da je riječ o Građanskom ratu ili kao u svojoj posljednjoj knjizi "Anatomija jedne pobune" (Fraktura, 2014) neuspjelom državnom udaru iz 1981. godine.

O tim i drugim temama s Javierom Cercsom razgovarat će Tomislav Brlek. Tribina razokrivanje s Javierom Cercasom na rasporedu je u 19 sati u kinu Europa (dvorana Müller).

Politika i književnost

Drugi dan Festivala završava panel-diskusijom na temu "Politika i književnost" na kojoj će sudjelovati talijanska spisateljica Francesca Melandri, Aleksandar Prokopiev i Ivica Ðikić.

Tribina je na rasporedu u 21 sat a održava se u kino Europi (dvorana Müller). Diskusiju moderira Boris Postnikov.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –