Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.10.2020.

Promocija knjige Branislava Glumca 'Iza ugla, ogledalo'
Održava se
06.10.2020. u 19h

Promocija knjige Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo" (V.B.Z, 2020) održat će se u utorak 6. listopada u 19 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Sudjeluju:

Zoran Ferić, Alojz Majetić, Zdenko Jelčić, Josipa Lisac, Iva Koerbler, Irena Matijašević, Danijela Martinović, Zoran Vakula, Lordan Zafranović, Darija Žilić, Branislav Glumac i Drago Glamuzina.

U svojim zapisima Glumac se bavi susretima s umjetnicima i kulturnjacima poput Miroslava Krleže, Vesne Parun, Gustava Krkleca, Joakima Marušića, Milivoja Slavičeka, Matije Skurjenog, Ivana Lackovića – Croate… Javne osobe isprepletene su s onima iz Glumčeva intimističkog i obiteljskog kruga te se takvom gradnjom teksta otvara pristup jednom osobnijem čitanju i javnih osoba koje više nisu tek biografska natuknica u kakvu leksikonu ili enciklopediji. K tome, zaokupljen je Glumac pozicijom umjetnosti u društvu, književnom kritikom – pamćenjem i zaboravom – te neiscrpnim temama poput erosa i thanosa, ljubavi, tijela, vremena.


Napomena: zbog provođenja epidemioloških mjera potrebna je potvrda dolaska na e-mail: lidija.krvaric@magmedia.hr. Organizator se obvezuje da će program biti u skladu s preporukama epidemiologa.

Branislav Glumac

Iza ugla, ogledalo

  • V.B.Z. 08/2020.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535202707
  • Cijena 139.00 kn

Nova knjiga Branislava Glumca 'Iza ugla, ogledalo' raznožanrovsko je djelo (od proze, feljtonistike do poetskih tekstova i drame) ispisano prepoznatljivim stilom ovog važnog suvremenog književnika, kritičara i antologičara. U svojim zapisima Glumac se bavi susretima s umjetnicima i kulturnjacima, te je zaokupljen pozicijom umjetnosti u društvu, književnom kritikom, te neiscrpnim temama poput erosa i thanosa, ljubavi, tijela, vremena.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –