Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.12.2018.

Svečana tribina povodom 80. rođendana Branislava Glumca
Održava se
05.12.2018. u 19:30h

Hrvatsko društvo pisaca organizira svečanu tribinu povodom osamdesetog rođendana uglednog hrvatskog pisca Branislava Glumca, koja će se održati u srijedu, 5. prosinca u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).


Uz slavljenika, na tribini će govoriti:

Moj budući otac osjeća da ga gledam Glumac Branislav

Branislav Glumac rođen je 10. 06. 1938. u Smederevu. U Virovitici 1957. završio je gimnaziju, a studij jugoslavenskih književnosti 1973. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1958. živi u Zagrebu kao profesionalni književnik.

Prvim pjesmama se javio 1953. u Virovitičkom listu. Objavljuje pripovijetke, novele, romane, drame, te likovne i književne kritike u novinama i časopisima (Krugovi, Prisutnost, Književnik, Polet, Vidik, Delo, Književne novine, Forum, Kolo, Republika, Suvremenik, Telegram, 15 dana, Polja, Revija, Književna repulika i dr.).

Više od tri desetljeća prati recentno hrvatsko slikarstvo, a 1980. gradu Virovitici poklonio sto slika i dvadesetpet skulptura raznih autora ( od Gecana, braće Hegedušić do najmlađih), koje su izložene kao stalni postav „Donacija Branislava Glumca“ u dvorcu Pejačevića.

Pjesme i pripovijetke prevedene su mu na bugarski, francuski, makedonski, poljski, slovački, slovenski i talijanski.

Roman “Zagrepčanka“ preveden je na njemački 1997., a knjiga „Ljubavna režanja“ na engleski i francuski.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –