Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.01.2008.

Promocija knjige 'Doggiestyle' Zorana Pilića
Održava se
22.01.2008.

Promocija knjige "Doggiestyle", Zorana Pilića (Konzor, 2007.) održati će se u utorak 22. siječnja 2008. u 20 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb. Knjigu će uz autora predstaviti Roman Simić.  

Prva knjiga Zorana Pilića, "Doggiestyle", zbirka je stilski raznolikih priča o ljudima s margine. Dijelovi autorove biografije nalaze se na ovih dvjestotinjak strana, a knjiga je pisana, proživaljavana i sanjana u Bosni, Istri, Dalmaciji, Budimpešti, Amsterdamu, Kubi, Meksiku i naravno - Zagrebu gdje je autor rođen i još živi.        

O autoru:
Prvo svjetsko prvenstvo koje pamti je ono u Njemačkoj 1974. godine. Govorimo o nogometu, naravno. Kasnije će utonuti u mrak kino dvorana gdje će se preko dogodovština velikog Brucea Leeja nepovratno inficirati filmom. Preko romana Branka Ćopića i Karla Maya ovaj dječak još dublje propada u svijet mašte. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća posve slučajno završi na koncertu grupe Motörhead što mu već u ranoj dobi ošteti sluh. Mogli su ti prvi kulturni utjecaji biti i sretniji, ali šta da se radi - takvo je bilo vrijeme.  Događaji se nižu, kako bi se rekla, kao na filmskoj vrpci. Prve literarne pokušaje vrijeme je odavno izlizalo u jednoj od onih narančastih bilježnica. Radio je u videoteci, na horizontalnoj signalizaciji u poduzeću Cesta, kirurgiji, filmskim festivalima, Centru za autizam i gdje sve ne. Devedesetih odlazi na ratište gdje je ukupno proveo 386 dana.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –