Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.12.2009.

Promocija knjige 'Ne bih o tome' Igora Rajkija i Borisa Becka
Održava se
08.12.2009.

Promocija knjige Igora Rajkija i Borisa Becka "Ne bih o tome" (HDP, Jesenki i Turk, 2009), održat će se u utorak 8. prosinca 2009. u 20:00 sati u programu pod nazivom 'Dobar pisac/loš pisac' u Književnom klubu Booksa u Zagrebu.

Dva pisca - jedna knjiga. Jesu li to hrvatski Iljf i Petrov - pa je jedan pisao, a drugi sklapao ugovore - ili hrvatska varijanta američkog klišeja good cop/bad cop?

Kako dva pisca mogu napisati jednu knjigu? Piše li jedan samoglasnike, a drugi suglasnike?

Roman "Ne bih o tome" predstavlja Tomislav Brlek, a u razgovoru sudjeluju autori i urednica.

Roman "Ne bih o tome" nudi čitateljima brojne slojeve teksta i refleksije, a zahtijeva određeni napor u svladavanju mnogostrukosti priča i prividne nekoherentnosti. Energično otvara brojne teme koje su zanemarene u hrvatskoj književnosti zadnjih petnaestak godina - ekološke, biopolitičke, teološke, ekonomske - te na originalan način pomiruje stilističku rafiniranost s hiperrealizmom, avangardu s krimićem, književnu polemiku s egzistancijalnim propitivanjima, parodiju i antiutopiju te  postmodernizam s društvenim angažmanom. S jedne strane čitatelj dobiva antistvarnosnu priču pojedinca zaglavljenog u vlastita ograničenja i zadane društvene činjenice, a s druge crnohumornu i crnomaštovitu sliku suvremene književne scene i njezinih istaknutih i anonimnih pojedinaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –