Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.05.2008.

Promocija knjige 'Pervertitov vodič kroz film' Slavoja Žižeka
Održava se
22.05.2008.

U četvrtak 22. svibnja 2008. u 12 sati, u sklopu Subverzivnog filmskog festivala u Kinu Europa, održat će se promocija knjige Slavoja Žižeka "Pervertitov vodič kroz film". Knjiga je izašla u biblioteci Tvrđa, u suizdanju Hrvatskog društva pisaca i Izdanja Antibarbarus.

Knjigu će predstaviti sam autor, urednik biblioteke Žarko Paić, te priređivač i jedan od prevoditelja Srećko Horvat.

Knjiga «Pervertitov vodič kroz film», svjetski poznatog filozofa i teoretičara psihoanalize Slavoja Žižeka, sakuplja sve najvažnije, dosad neprevedene ili neobjavljene, autorove tekstove o filmu.

Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni, a autor će nakon promocije dijeliti potpise zainteresiranim čitateljima.

U 18.00 sati Slavoj Žižek će u kino Europi održati predavanje pod naslovom «Boj se bližnjega svog kao samoga sebe», a poslije predavanja će predstaviti i dati uvod u film «They Live» Johna Carpentera.

Slavoj Žižek (1949), slovenski filozof i teoretičar psihoanalize. Stalno zaposlen kao stariji istraživač na Odsjeku za filozofiju u Ljubljani, međunarodni direktor Instituta Birkbeck za društvene znanosti u Londonu. Dosad je objavio preko 30 knjiga, među kojima «Sublimni objekt ideologije», «Škakljivi subjekt», «O vjerovanju», «Paralaksu», itd. Odnedavno je i protagonist i vodič tri dokumentarna filma: «The Reality of the Virtual», «Žižek!» i «Pervert's Guide to Cinema».

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –