Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.05.2009.

Promocija Leksikona Marina Držića
Održava se
28.05.2009.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Leksikografski zavod Miroslav Krleža pozivaju Vas na svečanu promociju "Leksikona Marina Držića" koja će se održati u četvrtak, 28. svibnja 2009., s početkom u 12:00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pozdrave riječi na svečanom predstavljanju uputit će prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, glavni ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, te mr. sc. Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Leksikon će predstaviti njegov urednik prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak.

"Leksikona Marina Držića" posvećen je jednom od najznačajnijih hrvatskih renesansnih dramatičara, a objavljen je povodom petstote piščeve obljetnice. U izradi Leksikona sudjelovalo je više od stotinu domaćih i stranih znanstvenika.

"Leksikon Marina Držića" sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu leksikografski se obrađuje lik i djelo Marina Držića, njegovo doba i suvremenici, a drugi dio, koji je izrađen u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, sadrži Držićevu bibliografiju te literaturu o Marinu Držiću.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –