Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vlaho Bogišić ×

Najava • 07.07.2022.

Promocija knjige Miroslava Krleže 'Hiljadudevetstošezdesete'

Knjigu priređenu iz objavljenih fragmenata piščeva dnevnika, neobjavljene dnevničke građe iz rukopisne ostaštine te kontekstualnih predložaka, predstavit će leksikograf i krležolog Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža Bruno Kragić i dramski prvak kazališta Gavella Ozren Grabarić, koji će čitati Krležine tekstove.
Kritika • 27.09.2015.

Miroslav Krleža : Bela, dijete drago - pisma

Dinamika ovih pisama sadrži sve što bi ona i trebala imati, od sitnih životnih detalja pa do dijeljenja informacija koja se nikad ne bi drugdje i mogla zapisati osim u pismu, a da tekst zadrži svoj smisao.
Razgovor • 14.01.2013.

Velimir Visković : O 'Hrvatskoj književnoj enciklopediji'

Ne znam hoće li zvučati prepotentno, ali mislim da je moja glavna urednička vrlina to što znam odabrati pametne i sposobne suradnike; divim se njihovu znanju, a nemam komplekse; znam s njima surađivati, ne osjećam se ugrožen njihovim znanjem. Imati dovoljno sigurnosti u sebi, znati obuzdati svoju taštinu, kako bi mogao raditi s nekim tko je stvarno na rubu genijalnosti, mislim da je to važna osobina za...
Najava • 10.12.2009.

Svečano predstavljanje Hrvatske enciklopedije

Leksikografski zavod 'Miroslav Krleža' predstavit će u četvrtak 10. prosinca 2009., "Hrvatsku enciklopediju", koja je posljednjim, 11. sveskom, koji je iz tiska izišao u kolovozu 2009. godine, zaokružila cjelinu od slova A do Ž. Predstavljanje će se održati u Muzičkoj dvorani u Zagrebu.
Najava • 30.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Život riječi' Tomislava Ladana

Predstavljanje kapitalnog djela hrvatskog jezikoslovlja i  kulture, knjige "Život riječi" enciklopedista, književnika, poliglota i prevoditelja Tomislava Ladana, održat će se u utorak 30. lipnja 2009. u 11 sati u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža u Zagrebu. U promociji sudjeluju: Diana Matulić, August Kovačec, Stjepan Andrašić i Vlaho Bogišić.