Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.06.2006.

Promocija romana 'Dobro je, lijepo je'
Održava se
29.06.2006.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 29. lipnja 2006. u 19 sati održati će se promocija romana "Dobro je, lijepo je" Ivice Prtenjače (Profil, 2006). O romanu u kojem Ivica Prtenjača 'dobro i lijepo' demonstrira i jezično umijeće i lakoću pripovijedanja, osim autora, govoriti će i pisac i književni kritičar Damir Radić.

Nakon tri zbirke pjesama, kojima se smjestio u sam vrh suvremene hrvatske poezije, Ivica Prtenjača napisao je roman u kojem demonstrira i jezično umijeće i lakoću pripovijedanja. Jedno portugalsko popodne u Zagrebu, jedna knjižara u kojoj rade dvije zanimljive žene, uvijek prazan stan u ulici Side Košutić, u kojem inače stanuje Angelina Jolie, mlada susjeda, srednjoškolka Emute, sms poruke, dežuranje iza špijunke... čine koordinate romana o mladom piscu u kojem se melankolija i usamljenost neprestano tuku s prkosnim optimizmom i željom da se zagrize u drugo biće. Dobro i lijepo.

Ivica Prtenjača rođen je 1969. u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu. Studirao kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Godine 1998. dobio književnu nagradu na 25. Salonu mladih u Zagrebu, a 2000. nagradu za najbolju zbirku na petim Kvirinovim susretima u Sisku. Sudjelovao na Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana u Rimu 1999. godine. Knjige pjesama: Pisanje oslobađa, Zagreb, 1999, Yves, Zagreb, 2001., Nitko ne govori hrvatski 2002., Uzmi sve što te smiruje 2006.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –