Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.05.2015.

Promocija romana Jelene Zlatar 'Slijepa točka'
Održava se
12.05.2015. u 20h

Promocija romana Jelene Zlatar "Slijepa točka" (CeKaPe, 2015) održat će se u utorak 12. svibnja u 20 sati u Vinyl baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).

Uz autoricu, o knjizi će govoriti urednik Nebojša Lujanović, a dijelove romana izvodit će glumci Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

Usredotočena samo na odnos dvoje mladih ljudi, zarobljenih u međusobnom trpljenju, autorica njihovo jednako mučno finale postavlja ironijski na pozornicu Pariza kao simbola tlapnje koja nam se prodaje pod nazivom ljubav. Finale koje to nije dolazi kao formalno zaključenje priče bez iznenađenja i obrata, sve u službi elemenata teksta u kojima je Zlatar najbolja. A to su lirski fragmenti, zbijeni do razine aforizama, bez karakteristične duhovitosti, ali naboja od kojeg će čitatelj dugo podrhtavati.

Nebojša Lujanović

Jelena Zlatar

Slijepa točka

  • Centar za kreativno pisanje 04/2015.
  • 209 str., meki uvez
  • ISBN 9789538019050
  • Cijena 120.00 kn

Na već pokrenutom valu nove poetičke matrice autorica i autora čiji se odmak od stvarnosne proze, u nedostatku boljeg termina, označavao kovanicom 'novi intimizam', Zlatar ide još dalje ogoljujući svoje likove od bilo kakvog društvenog, a kamoli političkog, konteksta. Usredotočena samo na odnos dvoje mladih ljudi, zarobljenih u međusobnom trpljenju, autorica njihovo jednako mučno finale postavlja ironijski na pozornicu Pariza.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –