Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.12.2015.

Promocija slikovnice 'Baba Jaga i div Zaborav' Romana Simića i Manuela Šumberca
Održava se
15.12.2015. u 19h

Ilustracija iz knjige Baba Jaga i div Zaborav

Babu Jagu je napao div Zaborav i odnio joj njezine tri haljine: bijelu, crvenu i crnu (mladost, zrelost i starost). Zato ona mora poći u Taj Grad gdje joj Zaborav zadaje zadatke u čijem joj rješavanju pomaže lutka.

Jedan od najcjenjenijih i nagrađivanijih hrvatskih pisaca Roman Simić Bodrožić prvi je put napisao dječju priču i dodijelio Babi Jagi glavnu ulogu, dok se ona u narodnim pričama redovito pojavljuje kao sporedni lik, epizodno – kao osoba koja pomaže, odmaže, prijeti ili straši. U to se savršeno uklopio likovni izraz mladog i nagrađivanog ilustratora Manuela Šumberca čiji kolori podsjećaju na starinsku priču, a likovi i njegova duhovitost doprinose suvremenoj dimenziji priče.

Promocija slikovnice „Baba Jaga i div Zaborav“ Romana Simića Bodrožića i Manuela Šumberca održat će se u utorak 15. prosinca u 19 sati u zagrebačkom APM Megastoreu (Bogovićeva 7).

O knjizi će, uz autore, govoriti urednica Ivana Žderić.

Roman Simić Manuel Šumberac

Baba Jaga i div Zaborav

  • Profil 11/2015.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134604

Raskošna slikovnica "Baba Jaga i div Zaborav" koju je načinio autorski dvojac Roman Simić Bodrožić i Manuel Šumberac. Roman S.B. prvi je put napisao dječju priču i dodijelio Babi Jagi glavnu ulogu u priči, dok se ona u narodnim pričama redovito pojavljuje kao sporedni lik, epizodno – kao osoba koja pomaže, odmaže, prijeti ili straši.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –