Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.06.2020.

Promocija zbirke pjesama Mirela Priselac Remi 'Masarykova'
Održava se
30.06.2020. u 20h

Promocija prve zbirke pjesama Mirela Priselac Remi "Masarykova" (VBZ, 2020.) održat će se u utorak 30. lipnja u 20 sati u The Beertiji (Pavla Hatza 16, Zagreb).

O knjizi će govoriti: Sanja Baković, Srđan Sandić, Marko Pogačar i Mirela Priselac Remi.

„Pjesnički prvijenac Mirele Priselac spaja već nam poznati Remin autorski potpis i prepoznatljiv flow; urbani imaginarij vrućine gradskog asfalta po kojem suvereno kroči snažna, emancipirana žena, s mnogo ranjivijim, ispovjednim glasom dosad nam nepoznate lirske protagonistice, koju pratimo kroz melankolijom, egzistencijalnim nemirom i intimnim, emocionalno nabijenim situacijama popločenu svakodnevicu. Njezin stih mahom je kratak i izravan, slika živa i ritmična, a stav i angažman nedvosmisleni. Čitatelju ne preostaje drugo nego da se, s rukama u džepovima i slušalicama u ušima, pridruži ovoj (ne)svakidašnjoj šetnji“ - Marko Pogačar, urednik knjige

Mirela Priselac Remi

Masarykova

  • V.B.Z. 05/2020.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535202721
  • Cijena 99.00 kn

Tko bi pomislio da se toliko toga može doživjeti na potezu od Trga maršala Tita do početka Tesline! Čak ni u mitskim vremenima Novog vala, a kamoli danas. Remi je hrabro zakoračila u taj prostor, probuđenih čula, osjećaja i misli. Ova je zbirka pjesama iskrenje u trenjima između unutarnjih i vanjskih skučenosti, opsesivnosti, banalnosti, uskogrudnosti i – doživljaja čudesnosti postojanja. (Darko Rundek)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –