Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.06.2016.

Promocija zbirke priča Jelene Zlatar 'Ticala'
Održava se
07.07.2016. u 18h

Promocija nove zbirke priča Jelene Zlatar "Ticala" (Hena com, 2016) održat će se u četvrtak 7. srpnja u 18 sati u Vinylu u Zagrebu (Bogovićeva 3).

O knjizi će govoriti: Ivana Rogar (spisateljica), Nermina Husković (glavna urednica) i Jelena Zlatar (autorica).

Jelena Zlatar jedna je od najperspektivnijih hrvatskih književnica mlađe generacije. U svojoj trećoj beletrističkoj knjizi, zbirci kratkih priča "Ticala", fokusirana je na međuljudske odnose, na rubne situacije u kojima subjekti proživljavaju rastanak, prekid prisnosti, gubitak povjerenja, osvještavaju nezadovoljstvo i emocionalnu bol, ili su u različitim stadijima mentalnih ili fizičkih neravnoteža. Pojedine priče zadiru u prostor nesvjesnog te su osovljene oko motiva sna, ili se bave samodoživljajnošću i subjektovim odnosom spram vlastita identiteta. Nerijetko su to nadrealne i metaforičke, bajkovito ambijentirane priče, narativno bogate i vrlo poetične.

Božidar Alajbegović, urednik

Jelena Zlatar

Ticala

  • Hena com 06/2016.
  • 224 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591378
  • Cijena 119.00 kn

U zbirci kratkih priča 'Ticala' autorica je fokusirana na međuljudske odnose, na rubne situacije u kojima subjekti proživljavaju rastanak, prekid prisnosti, gubitak povjerenja, osvještavaju nezadovoljstvo i emocionalnu bol, ili su u različitim stadijima mentalnih ili fizičkih neravnoteža. Kratke priče Jelene Zlatar duboko su prožete promišljanjem čovjekova stanja i analizom različitih životnih situacija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –