Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.10.2009.

Revija malih književnosti u Molekuli u Rijeci
Održava se
10.10.2009.

Udruga Katapult iz Rijeke ove subote, 10. listopada 2009. s početkom u 20 sati u Molekuli (Delta 5, Rijeka) ugošćuje peti po redu književni festival pod nazivom Revija malih književnosti. U sklopu Revije, riječkoj će se publici predstaviti srpski pisci i pjesnikinja: Dragana Mladenović, Oto Oltvanji i Srđan Papić.

Njih će osobno predstaviti novinar, kolumnist i kritičar Teofil Pančić.

Dragana Mladenović rođena je u Frankenbergu 1977. godine. Objavila je zbirke pjesama "Nema u tome nimalo poezije" (2003, 2004), "Tvornica" (2006), "Asocijalni program" (2007) i "Omot spisa" (2008), art book "Raspad sistema" (2005) s vizualnim umjetnicama Šejmom Prodanović i Milicom Rakić te koautorski samizdat "Neofetus" s Ivanom Tulićem i Predragom Almažanom. Pjesme su joj objavljivane u književnim časopisima i dnevnim novinama. Za prvu zbirku poezije dobila je nagradu Smedesrevskih pesničkih večeri te Gradske biblioteke u Pančevu, za kratku priču dobila je nagradu Laza Lazarević u Šapcu te nagradu časopisa Ulaznica iz Zrenjanina. Radi u tjedniku Pančevac. Živi u Pančevu.

Oto Oltvanji je rođen 1971. Studirao je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Prvi roman napisao je sa šesnaest godina. Izašao je pod pseudonimom za ediciju roto-romana X-100. Objavio je dvadesetak priča u časopisima, antologijama i glasilima. Pisao je tekstove za Vreme, Neon, Pressing i Huper. Prvi roman pod svojim imenom, "Crne cipele", objavio je 2005. godine za Samizdat B92. Drugi roman, koji iščekuje objavljivanje, zove se "Kičma noći".

Srđan Papić rođen je 1977. godine u Zrenjaninu. Završio je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je zbirku priča "Nepremostive razlike" (2001) te desetak koautorskih knjiga. Kratka proza mu je objavljivana u književnim časopisima u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Makedoniji te je prevedena na engleski, francuski, španjolski, mađarski, slovenski, makedonski i grčki jezik. Za knjigu "Dnevnik 2000", zajedno sa ostalim autorima, nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Beograda. Koordinator je međunarodnog festivala kratke priče Kikinda Short.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –