Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.05.2013.

Slavenka Drakulić, Boris Dežulović, Zoran Predin... na vRIsku
Održava se
07.05.2013.

U utorak, 7. svibnja na Riječkom sajma knjiga vRIsak, u okviru teme "Balkanske (književne) veze i književnost u regiji", nastupaju dva gosta iz regije - Teofil Pančić i Faruk Šehić.

S početkom u 18 sati u prostoru Filodrammatice (Korzo 28, prvi kat) poznati beogradski kritičar Teofil Pančić, predstavit će svoju tek objavljenu knjigu „Aleja Viktora Bubnja“ o svom odrastanju u Zagrebu (Naklada Ljevak, 2013). Uz autora, knjigu će predstaviti Dario Grgić i Nenad Rizvanović.

U 19.30 sati u istom će prostoru biti predstavljen roman Faruka ŠehićaKnjiga o Uni“ (Algoritam, 2012) koji je dobio regionalnu nagradu Meša Selimović za najbolji roman godine. Uz autora, sudjeluje Kruno Lokotar.


Srijeda donosi još zanimljivija događanja i gostovanja autora, pa tako na Sajmu gostuju Slavenka Drakulić, Zdravko Zima, Nadežda Čačinović, Drago Glamuzina, Boris Dežulović i poseban gost Zoran Predin.

U srijedu, 8. svibnja u 19.30 sati Slavenka Drakulić predstavit će svoj roman „Optužena“ (V.B.Z., 2012.) O knjizi će uz autoricu, govoriti Zdravko Zima, Nadežda Čačinović i Drago Glamuzina.

Program će se nastaviti na noćnoj sceni Riječkog sajma knjiga, u klubu Pepe Rosso, gdje će u 21 sat zajednički nastupiti Boris Dežulović i Zoran Predin.

Njih će dvojica predstavili najnoviju Dežulovićevu knjigu „Rat i mir“ (V.B.Z., 2012.). Riječ je o kolumnama o kompleksnim hrvatsko-slovenskim odnosima koje je Dežulović godinama ispisivao u slovenskim novinama, a riječkoj će publici zasigurno biti jako zanimljivo vidjeti i čuti kako će o tim tekstovima iz slovenskog kuta govoriti i pjevati Zoran Predin, slovenska rock legenda.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –