Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Dežulović ×

Najava • 19.03.2024.

17. Festival pričanja priča – Pričigin

Sedamnaesto izdanje festivala pričanja priča – Pričigin 2024. posvećeno je gradu Splitu. Program tradicionalno započinje s pričama hrvatskih pisaca i spisateljica, nastavlja se gostovanjem regionalnih pisaca i spisateljica te pričama gostiju iz Irske. Završna večer Pričigina posvećena je 60. rođendanu Predraga Lucića.
Najava • 16.01.2020.

Bookvica predstavlja novu knjigu Borisa Dežulovića 'Summa atheologiae'

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici održat će se predstavljanje nove knjige Borisa Dežulovića 'Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg'. Knjigu će uz autora predstaviti Ivica Ivanišević i Viktor Ivančić, a razgovarat će se i o povezanim temama vjere i ateizma, crkve i države, kritike i negacije, tolerancije i licemjerja, slobode i autoriteta…
Najava • 12.11.2015.

Zagrebačka promocija 'Razgovora sa Smojom' Borisa Dežulovića

Predstavljanje drugog izdanja knjige 'Razgovori sa Smojom' autora Borisa Dežulovića održat će se u četvrtak, 12. studenog u Velikoj dvorani HND-a. O knjizi će govoriti Boris Dežulović, Feđa Klarić, Predrag Lucić, Dragan Ogurlić, a moderator je Dragan Markovina.
Najava • 28.09.2015.

Splitska promocija knjige 'Razgovori sa Smojom' Borisa Dežulovića

Splitska promocija knjige 'Razgovori sa Smojom', održat će se u ponedjeljak 28. rujna na jednoj od njegovih omiljenih gradskih lokacija - u kavani Bellevue. Knjigu će predstaviti Boris Dežulović, Feđa Klarić i Dragan Markovina.
ČITAONICA • 22.09.2015.

Miljenko Smoje: Kako san posta ubojica

Sićan se, završila je serija, i izaša san na Rivu malo prošetat, a padala je kišica. I gredu prema meni dva starija para, i vidu mene. A te dvi žene kad su me vidile, popizdile! Ravno prema meni i udri! Udri lumbrelan po meni! “Ča van je? Ča je bilo?” “Lupežu, kurbin sine, ubija si Bepinu!”, i tučedu me lumbrelan! “Razbojnice, ubojico!” Ubile bi me da nisan uteka.
Najava • 18.04.2011.

Predrag Lucić i Boris Dežulović u 'Bookvici'

U ponedjeljak, 18. travnja 2011. s početkom u 21 sat, u splitskom klubu Quasimodo, u sklopu obilježavanja 2. obljetnice postojanja književnog programa Bookvica, splitski kolumnisti i književnici Predrag Lucić i Boris Dežulović izvest će svoj kultni pjesničko-satirički cabaret, za ovu priliku nazvan 'Melodije Hrvatskog ogorja'.
Najava • 07.12.2008.

Književna večer Borisa Dežulovića u Rijeci

Ukoliko ste u Rijeci, ove nedjelje, 7. prosinca 2008. prisustvujte književnoj večeri na kojoj udruga Katapult iz Rijeke ugošćuje bivšeg ratnog izvjestitelja, novinara i ponajprije vrsnog pisca - Borisa Dežulovića. Književna večer s piscem počinje u 19 sati u prostoru Saveza udruga Molekula u Rijeci. Organizator književne večeri je udruga Katapult, a voditeljica Tea Tulić.
Kritika • 25.07.2007.

Boris Dežulović : Poglavnikova bakterija

»Poglavnikova bakterija«, nazvana po jednoj, možda i najboljoj priči zbirke, donosi šest priča od kojih smo neke imali prilike čitati i ranije, na stranicama novina i časopisa ili u višeautorskim zbirkama... Dežulović definitivno nije samo duhovit pisac koji zna »ubosti« dobru temu, iako je upravo i to, jer u šest ovdje uknjigovljenih priča on se pokazuje i kao pripovjedač koji se dobro snalazi u...