Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Dežulović ×

Najava • 12.11.2015.

Zagrebačka promocija 'Razgovora sa Smojom' Borisa Dežulovića

Predstavljanje drugog izdanja knjige 'Razgovori sa Smojom' autora Borisa Dežulovića održat će se u četvrtak, 12. studenog u Velikoj dvorani HND-a. O knjizi će govoriti Boris Dežulović, Feđa Klarić, Predrag Lucić, Dragan Ogurlić, a moderator je Dragan Markovina.
Najava • 28.09.2015.

Splitska promocija knjige 'Razgovori sa Smojom' Borisa Dežulovića

Splitska promocija knjige 'Razgovori sa Smojom', održat će se u ponedjeljak 28. rujna na jednoj od njegovih omiljenih gradskih lokacija - u kavani Bellevue. Knjigu će predstaviti Boris Dežulović, Feđa Klarić i Dragan Markovina.
ČITAONICA • 22.09.2015.

Miljenko Smoje: Kako san posta ubojica

Sićan se, završila je serija, i izaša san na Rivu malo prošetat, a padala je kišica. I gredu prema meni dva starija para, i vidu mene. A te dvi žene kad su me vidile, popizdile! Ravno prema meni i udri! Udri lumbrelan po meni! “Ča van je? Ča je bilo?” “Lupežu, kurbin sine, ubija si Bepinu!”, i tučedu me lumbrelan! “Razbojnice, ubojico!” Ubile bi me da nisan uteka.
Vijest • 18.09.2015.

Predstavljanje Hrvatske na Sajmu knjiga u Frankfurtu u znaku Ferala

Cjelokupan program predstavljanja hrvatskih nakladnika i autora na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu još uvijek se dogovara, nakladnici prijavljuju svoje programe i autore, a značajan dio programa biti će posvećen Feral Tribuneu.
Vijest • 18.03.2014.

Boris Dežulović dobitnik je ovogodišnje novinarske nagrade European Press Prize

Boris Dežulović dobitnik je ovogodišnje novinarske nagrade European Press Prize u kategoriji najboljeg komentara. Nagradu je dobio za tekst "Vukovar: spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini" objavljen u tjedniku Globus 19. studenoga 2013. godine povodom godišnjice pada Vukovara.
Kritika • 25.07.2007.

Boris Dežulović : Poglavnikova bakterija

»Poglavnikova bakterija«, nazvana po jednoj, možda i najboljoj priči zbirke, donosi šest priča od kojih smo neke imali prilike čitati i ranije, na stranicama novina i časopisa ili u višeautorskim zbirkama... Dežulović definitivno nije samo duhovit pisac koji zna »ubosti« dobru temu, iako je upravo i to, jer u šest ovdje uknjigovljenih priča on se pokazuje i kao pripovjedač koji se dobro snalazi u...
Najava • 11.07.2007.

Predstavljanje nove knjige Borisa Dežulovića : Poglavnikova bakterija

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva Vas na predstavljanje nove knjige Borisa Dežulovića: «Poglavnikova bakterija» koje će se održati u srijedu, 11. srpnja 2007. godine, u 19.00 sati, u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7 u Zagrebu. Knjigu u kojoj se opet prepoznaju vrline koje su ovog pisca učinile tako omiljenim diljem jugoslavenskih prostora, uz autora će predstaviti Miljenko Jergović i Nenad Rizvanović.
Najava • 04.07.2007.

Pisci pod zvijezdama : Rijeka

Nakon upjeha prošlogodišnjih večeri "Pisci pod zvijezdama" kada su riječki i istarski autori različitih generacija, čitajući svoja djela u posebnom noćnom ambijentu riječkog Starog grada izazvali veliko zanimanje publike, ovogodišnje će večeri okupiti pisce oko zajedničke teme: MORSKE TRAVE. Sudjeluju : Ivan Rogić Nehajev, Simo Mraović, Boris Dežulović, Vesna Biga i Melita Sanković. Pod...