Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.12.2019.

Stefan Hertmans na tribini Razotkrivanje
Održava se
02.12.2019. u 18h

Slikar i rat Hertmans Stefan

Flamanski autor Stefan Hertmans gost je tribine Razotkrivanje koja će se održati u ponedjeljak 2. prosinca u 18 sati u dvorani Polanec Zagrebačkog kazališta mladih (Teslina 7).

Autor romana "Slikar i rat" koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil, u Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji roman "Obraćenica" (prev. Romana Perečinec, Fraktura, 2019).

Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodit će urednik Roman Simić.

Roman "Obraćenica" sjajna je rekonstrukcija događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine nevjerojatno suvremenima. U osvit križarskih ratova sedamnaestogodišnja Vigdis Adelais, kći napola kultiviranog Normana naseljenog u Rouenu, jednog dana prolazi uz ješivu i zagleda se u Davida Todrosa, sina glavnog rabina iz Narbonne. Premda njezin otac kritizira potpirivanje mržnje prema Židovima, kad sazna za zabranjenu ljubav, zatvori Vigdis u samostan. Nakon uspješnog bijega mlada obraćenica uzima ime Hamutal, a premda se čini da će u planinskom mjestašcu Monieuxu naći mir za sebe i svoju djecu, David i Hamutal nisu ni svjesni kakva ih sve iskušenja i tragedije tek čekaju.

Stefan Hertmans rođen je 1951. u Gentu. Autor je romana, priča, eseja, kazališnih tekstova, te brojnih pjesničkih zbirki. Za svoja je djela višekratno nagrađivan. U njegove najuspješnije prozne knjige ubrajaju se roman "Naar Merelbeke" (Put za Merelbeke, 1994.) te zbirka putopisa "Steden" (Gradovi, 1998.). Svjetsko je priznanje stekao romanom "Slikar i rat" (2013.) koji je postao međunarodni bestseler.

Stefan Hertmans

Obraćenica

  • Prijevod: Romana Perečinec
  • Fraktura 08/2019.
  • 304 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581569
  • Cijena 149.00 kn

Roman 'Obraćenica' flamanskog pisca Stefana Hertmansa rekonstrukcija je događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine suvremenima. Vješto oslikanim likovima i atmosferom, kao i dubinom povijesnog shvaćanja 'Obraćenica' je još jedno uspješno djelo autora koji se već proslavio 'Slikarom i ratom'.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –