Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.02.2020.

Što mi je ovo trebalo? : Marko Pogačar i Ivan Sršen o književnim rezidencijama
Održava se
11.02.2020. u 19:30h

Ivan Sršen, Marko Pogačar

Što su to zapravo književne i prevodilačke rezidencije, koja im je svrha, jesu li uistinu nešto što podržava, olakšava i snaži osobe od pera u njihovom radu, ili se radi o tzv. kulturnom turizmu, o putovanjima koja su sama sebi svrha i izgledaju divno i sanjivo samo na društvenim mrežama, dok je stvarnost bitno drugačija. 

Prvo izdanje razgovora „Što mi je ovo trebalo?“ na temu književnih i prevodilačkih rezidencija održat će se u utorak, 11. veljače u 19,30 sati u klubu Booksa u Zagrebu a u razgovoru će sudjelovati pjesnik i publicist Marko Pogačar i urednik i izdavač Ivan Sršen, koji iz vlastitog iskustva znaju što su prednosti i mane književnih rezidencija.

Marka Pogačara najčešće se naziva vodećim, ili jednim od vodećih pjesnika mlađe generacije, a osim poezije objavljivao je i eseje, prozu i književnu kritiku. Pogačar je također bio gost brojnih književnih rezidencija na nekoliko kontinenata. Ivanu Sršenu poznata je, pak, druga strana tog iskustva. Naime, Sršenova izdavačka kuća Sandorf pokretač je projekta Ulysses' Shelter koji organizira književne rezidencije za mlade pisce, prevoditelje, urednike i druge sudionike u umjetničkom procesu stvaranja književnih djela. Projekt je započeo krajem 2018. godine na tri lokacije – u Ljubljani, u Larissi i na otoku Mljetu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –