Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.02.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Alem Ćurin predstavlja 'List vode'
Održava se
09.02.2016. u 19h

List vode, Alem Ćurin

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa poznati splitski ilustrator i stripaš Alem Ćurin predstavit će svoj grafički roman "List vode", "prekrasno poremećenu" posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu.

Ima tome već četvrt stoljeća otkako je u Splitu osnovana grafička radionica Think Ink. Ilustracije iz te radionice obilježile su najbolje godine Feral Tribunea, a danas obilježavaju Novosti. Ima tome i više od četvrt stoljeća otkako se njen vlasnik, kreativni direktor i jedini djelatnik Alem Ćurin zaljubio u sličice na roto-papiru, odnosno u strip. „Strip ubija“, kaže Ćurin u podnaslovu svog "Egostripera", po mnogima najbolje knjige o stripu objavljene kod nas. Iako je netom napunio šezdesetu, Ćurinu je ovo debitantski album, a izdavač je 2x2, izdavačka kuća specijalizirana za autorske projekte domaćih autora.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini iz serijala Strip-tease Matka Vladanovića, uz sudjelovanje autora Alema Ćurina i njegovog izdavača Vladimira Šagadina razgovarat će se o "Listu vode", Hugu Prattu, Haroldu Fosteru, prirodi stripa i ilustracije, dalmatinskim antifašistima, bitci na Sutjesci i Georgesu Wolinskom.

Strip-tease Matka Vladanovića serija je tribina koja se bavi suvremenim stripom, ponajprije, ali ne samo, onim hrvatskim i dio je Booksinog književnog programa nazvanog Književni budoar. Tribinu već četvrtu godinu osmišljava i vodi Matko Vladanović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –