Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.06.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Milan Trenc
Održava se
10.06.2014.

U sklopu tribine 'Strip-tease Matka Vladanovića' koja se održava u utorak 10. lipnja u 19 sati u zagrebačkom klubu Booksa, gostuje poznati ilustrator, redatelj i stripaš Milan Trenc.
 
Milan Trenc rođen je u Zagrebu 1962. godine gdje je završio Školu primjenjene umjetnosti, odjel grafike te nakon toga diplomirao filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u klasi prof. Kreše Golika. Paralelno sa studijem režije, od početka osamdesetih objavIjuje stripove, prvo u omladinskoj a zatim i tjednoj štampi. 1982. godine počinje redovito objavljivati tjedni strip u magazinu Danas. Sljedeće godine kreira strip Koscak, a zatim slijede stripovi 25 godina Zida, Morrocco i Milan Blenton. Od 1985. godine pa do njegovog gašenja bio je glavni ilustrator magazina Start.

Godine 1991. seli u New York gdje objavlje stripove u Heavy Metal Magazinu, a ilustracije mu se pojavljuju u The New York Timesu, Timeu, The Wall Street Journalu, New Yorkeru, Fortune Magazinu, Washinton Postu, Bussines Weeku i ostalim važnijim američkim listovima. Za svoje ilustracije u The New York Timesu dobio je nagrade Magazina Print i Society of Publication Designers.

1993. piše i ilustrira knjigu za djecu The Nigt at the Museum po kojoj je snimljen istoimeni holivudski film. Milan Trenc u Zagreb se vratio prije desetak godina, predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, radi na novim scenarijima te ilustrira i piše knjige.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –