Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.02.2015.

Strip-tease Matka Vladanovića : MojStrip
Održava se
17.02.2015.

Na strip tribini 'Strip-tease Matka Vladanovića' koja se održava u utorak 17. veljače u 19 sati u Booksi, predstavit će se novi online strip-časopis koji stječe sve veću i veću popularnost.

Početkom godine sve ljubitelje stripa zatekla je vijest o pokretanju novog strip-časopisa. Smješten na mrežnoj adresi www.mojstrip.com, časopis je u kratkom roku izazvao veliko zanimanje kako slučajne publike tako i strip-autora kojima se, nakon gašenja Q-a, ponovno otvorio prostor za objavljivanje stripova na granici komercijalnih i eksperimentalnih.

Iza ovog pothvata stoje dvojica iskusnih stripaša, Jurica Starešinčić i Goran Duplančić. Online časopis MojStrip.com pokrenuli su, kažu, kako bi se generirali novi stripove koje njihovi sjajni autori možda ne bi ni stvorili da ih ne motivira postojanje ovog časopisa. K tome, namjera im je i te stripove učiniti dostupnima što većem broju čitatelja. MojStrip.com neće se baviti stranim autorima već će fokus biti na kvalitetnim stripovima domaćih autora koji su napisani i nacrtani za domaću publiku.

Već prvi pogled na MojStrip.com otkriva da se njime bave ljudi koji su iznimno kreativni, sjajnog smisla za humor i skloni razmišljanju izvan kutije. Jurica Starešinčić predstavlja se kao uzgajivač batata i stevije iz Mahična. Crtao je, pisao i radio animacije za velik broj časopisa, radija i web portala, a sada je jedan od urednika i autora na MojStrip.com. Goran Duplančić doktorirao je fiziku i radi na Zavodu za teorijsku fiziku Instituta Ruđer Bošković, ponekad predaje poneki kolegij na PMF-u i crta stripove od kojih se posebno istaknuo moderni klasik 'Na mestu Vojna'.

Voditelj tribine Matko Vladanović s dvojicom će gostiju razgovarati o časopisu MojStrip.com, ali i o novijem hrvatskom stripu i projektima koji se tek planiraju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –